Iberian A330-300 lentää Finnairin Miamin lennot toukokuun alkuun saakka

Iberia_a330_vantaaFinnair jatkaa Iberian Airbus A330-300 -koneen vuokraamista Miamin reitilleen 1. toukokuuta 2017 asti. Finnair kertoi aiemmin vuokraavansa koneen ja miehistön Iberialta Miamin reitilleen ajalle 10.1-31.1.2017. Helmikuun alusta lennoilla on kokonaan Finnairin matkustamohenkilökunta mutta lentäjät tulevat Iberialta.

Miamin reittiä operoidaan 10. tammikuuta lähtien Iberian A330-300 -koneella, lentäjillä ja matkustamohenkilökunnalla. Lennoilla on mukana myös kaksi Finnairin matkustamohenkilön jäsentä tukemassa Finnairin palvelukonseptin toteutusta.

Helmikuun alusta lähtien reittiä operoidaan niin, että lentokone ja lentäjät ovat Iberian, mutta koko matkustamohenkilökunta tulee Finnairilta.

Finnair lentää Miamiin kolmesti viikossa. Parhaillaan Finnair markkinoi Miamin lentoja erikoishinnoin alkaen 499 euroa.

Finnair kertoo, että koneen vuokrauksella varmistetaan yhtiön lentäjien A350 XWB -tyyppikoulutus. Koulutukset tulevat tarpeeseen, kun Finnair saa vuoden 2017 aikana lisää uusia Airbus 350-koneita. Koulutukset jatkuvat kevään 2017 aikana.

Miamin reitillä operoivassa Iberian A330-300 -koneessa on 36 kokonaan makuuasentoon liukuvaa Business-luokan istuinta ja 242 Economy-luokan istuinta. Kaikilla matkustajilla on lennon aikana käytössään henkilökohtainen viihdejärjestelmä. Koneessa ei kuitenkaan ole Finnairin markkinoimaa Economy Comfort –luokkaa.

Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkailla on halutessaan oikeus vaihtaa matkustuspäivää tai perua matka operoivan lentoyhtiön vaihtuessa.

Miamin reitillä ei ole samanlaisia rajoitteita liikennöinti- ja ylilentoluvissa kuin Finnairin Aasiaan suuntautuvilla reiteillä. Sama koskee myös New Yorkin ja Chicagon reittejä. Iberia on ennen nykyisiä sopimuksia lentänyt Finnairin lentoja New Yorkiin lokakuussa 2014. Muina operaattorineina on nähty myös HiFly ja LOT.

Päivitys: korjattu Iberian aloitusaika kuulumaan 10.1.2017

Lue myös: