Iberian mukaan lentäjien lakon vaikutukset pieniä

Iberia_taxiIberian lentäjäjärjestön SEPLA:n jäsenet ovat lakossa kahtena päivänä vastustessaan halpalentoyhtiö Iberia Expressin perustamista. Iberian liikenne kokee viivästyksiä kahtena joulukuisena lakkopäivänä.

Ensimmäinen SEPLA:n julistamista lakkopäivistä 18. joulukuuta on takana ja Iberia kertoo onnistuneensa löytämään vaihtoehtoisen reitityksen jopa 80:lle prosentille matkustajista  lakon ensimmäisenä päivänä. Järjestelyssä on mukana 27 espanjalaista, eurooppalaista, amerikkalaista ja Lähi-Idän lentoyhtiötä.

Iberia operoi Madridista noin 700 päivittäistä lentoa ja yhtiön mukaan lennoista peruuntui lakkopäivän aikana 91 kappaletta. Lakko ei vaikuta Nostrumin ja Vuelingin operoimiin lentoihin eikä Kanarian saarten tai Baleaarien liikenteeseen. Iberia kertoo myös Afrikan reittien kulkevan normaalisti ja kaukolennoista peruttiin vain 17 prosenttia. SEPLA:n toinen lakkopäivä on määrä olla joulukuun 29. päivä.

Iberian mukaan uusi Iberia Express luo mukanaan jopa 500 uutta työpaikkaa ja sillä ei ole vaikutusta Iberian työntekijöiden palkkoihin tai työehtoihin. SEPLA:n mukaan uuteen yhtiöön siirtyy jopa 40 kapearunkokonetta Iberian laivastosta ja työpaikkoja voi kadota jopa 5000.

Iberia Express on Iberian 100 prosenttisesti omistama yhtiö. Uuden yhtiön avulla pyritään kilpailemaan koventuvilla Espanjan ja Euroopan markkinoilla halpalentoyhtiöitä ja nopeita junia vastaan. Iberian omistaa International Airlines Group IAG johon kuuluu myös British Airways. IAG:llä on operoinnissa noin 350 lentokonetta.