Icelandair aikoo ostaa WOW airin osakekannan

TF-NEO_300617Icelandair-konserni aikoo ostaa koko WOW airin osakekannan. Kyseinen hanke vaatii vielä Icelandairin  osakkeenomistajien sekä kilpailuviranomaisten hyväksynnät. Molemmat islantilaisyhtiöt jatkaisivat lentoja kuitenkin omilla brändeillään.

Icelandairin ja WOW airin markkinaosuus transatlanttisestä lentoliikenteestä olisi yhtiöiden mukaan noin 3, 8 prosenttia. Omistusmuutos valmistaisi molemmat yhtiöt entistä paremmin kansainvälisen kilpailutilanteen kiristymiseen.

Vuonna 2011 perustettu WOW air lentää Islannin Keflavikistä parinkymmen Airbusin kapea- ja laajarunkokoneen laivastolla, johon kuuluu myös uusia A320neo-koneita. Kaikkiaan noin 1100 henkilöä työllistävällä yhtiöllä on tilauksessa myös uusia A330-900neo -koneita. Kohteita WOW airilla on noin 30 Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Lähi-Idässä. Se kuljetti vuonna 2017 noin 2,8 miljoonaa matkustajaa.

TF-ICE_060618Icelandair puolestaan on suosinut Boeing 757 -koneita ja nyt se on uudistanut laivastoaan amerikkalaisvalmistajan 737 MAX -koneilla.

"WOW air on viime vuosina rakentanut vahvan brändin ja saanut menestystä markkinoilla. Tarjolla on monia mahdollisia synergiaetuja mutta molemmat lentoyhtiöt jatkavat markkinoilla omilla brändeillään ja operatiivisilla hyväksynnöillään. On tärkeää, että lentoyhteydet Islantiin säilyvät tiheinä", kommentoi Icelandair-konsernin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason.

"Olen ylpeä menestyksestä ja kehityssuunnasta, josta WOW air on nauttinut viimeisten muutaman vuoden ajan. Olemme luoneet vahvan ryhmän, joka on saanut menestystä transatlanttisissa halpalennoissa Pohjois-Amerikkaan. Nyt alkaa uusi vaihe, joka mahdollistaa WOW airin kasvun Icelandairin tukemana", sanoi WOW Airin toimitusjohtaja ja perustaja Skúli Mogensen.

Icelandairin mukaan WOW airin osakkeenomistajat saisivat mahdollisesti 5,4 prosenttia Icelandair-konsernin osakekannasta. Tulevien päivien aikana järjestetään Icelandairin osakkeenomistajien kokous, jossa äänestetään WOW airin hankinnasta.

Lue myös: