Ihmetteletkö mistä ja millä maksuvälineellä lentoasemalta lippu Kehäradan junaan - lue tämä

HEL_keharata_2Matkalipun ostaminen 10. heinäkuuta avatulta Lentoaseman rautatieasemalla on herättänyt hämmennystä. Ei ihme: vaihtoehtoja on monia ja maksutavat eroavat ostopaikan mukaan. Lisäksi asema ei ole vielä täysin valmis. Sisäänkäynti terminaaliin avautuu vasta loka-marraskuun vaihteessa. Lue, mistä lippuja saa.

Toistaiseksi lipunmyynnissä on käytössä poikkeusjärjestelyjä. Lentoaseman rautatieasemalla ei vielä ole Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymän (HSL) omaa lippuautomaattia. Sen sijaan asemalla on kaksi Valtion Rautateiden (VR) lippuautomaattia, jotka myyvät kertalippuja HSL-alueen liikenteeseen.

keharata_pelastus_7Lähimmät HSL:n lippuautomaatit sijaitsevat terminaalien 1 ja 2 edustoilla olevilla bussipysäkeillä, joilta lähtevät myös sukkulabussit Lentoaseman rautatieaseman väliaikaiselle pääsisäänkäynnille Tietotien paviljongille.

Saapuvilta lennoilta tulevat voivat ostaa lipun jo terminaalien matkatavara-auloissa sijaitsevista automaateista. Maanantaista 3. elokuuta alkaen rautatieaseman väliaikaisella Tietotien sisäänkäynnillä on paikalla myös HSL:n lipunmyyjiä.

Jopa pääkaupunkiseudulla asuvat ovat olleet ihmeissään Kehäradan lippujen ostamisessa. Lue alta tarkemmin mistä, millä hinnalla ja minkälaisilla maksuvälineellä matkalippuja uudelle Kehäradalle voi Helsinki-Vantaan lentoasemalla ostaa.

Kertalipun ostaminen etukäteen

Lentoaseman rautatieasemalla HSL:n kertalipun voi ostaa laiturialueen päässä sijaitsevista VR:n lippuautomaateista. Automaatit sijaitsevat Tietotien sisäänkäynniltä katsottuna laiturin toisessa päässä, jonne terminaalin varsinainen sisäänkäynti myöhemmin syksyllä valmistuu.

Jos matkustaa esimerkiksi Helsinkiin, automaatista pitää ostaa seutulippu (hinta 5 euroa). Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella puolitoista tuntia ostohetkestä.

keharata_aviapolis_9Jos matkustaa Lentoasemalta Vantaalla oleville asemille, automaatista voi ostaa Vantaan sisäisen lipun (3 euroa). Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Vantaan alueella tunnin ajan ostohetkestä.

VR:n automaateissa käyvät maksuvälineinä vain sirulliset maksukortit. HSL-alueen lippujen lisäksi automaateista on mahdollista ostaa lippuja myös muualle Suomeen.

Kertalipun voi ostaa etukäteen myös HSL:n lippuautomaatista, jotka sijaitsevat terminaalien 1 ja 2 edustalla olevilla bussipysäkeillä.

Niiltä lähtevät myös sukkulabussit Lentoaseman rautatieaseman väliaikaiselle pääsisäänkäynnille Tietotien paviljonkiin. Pysäkkien automaateissa käyvät maksuvälineinä sirulliset maksukortit ja käteinen.

Lisäksi terminaalien T1, T2A ja T2B laukkuauloissa on nyt HSL:n lippuautomaatit, joissa käyvät maksuvälineinä sirulliset maksukortit ja käteinen.

Maanantaista 3. elokuuta alkaen Lentoaseman rautatieaseman sisäänkäynnillä on myös HSL:n lipunmyyjiä, jotka myyvät kertalippuja HSL-alueelle maanantaista perjantaihin kello 9-21. Lipunmyyjiltä voi ostaa lipun kortilla tai käteisellä.

Kertalipun ostaminen junasta

lipunmyyntialue_hslHSL:n kertalipun voi ostaa myös junan lipunmyyntiosastosta konduktööriltä. Yhden yksikön junissa junan lipunmyyntiosasto sijaitsee junan keskiosassa. Kahden yksikön junissa lipunmyyntiosasto sijaitsee junan taaimmaisen yksikön keskiosassa.

Konduktöörit myyvät samoja HSL-alueella kelpaavia kertalippuja ja kaukojunalippuja kuin asemien automaatitkin. Junassa maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit (ei kuitenkaan Visa Electron) ja käteinen.

Matkustaminen HSL:n matkakortilla

matkakortti_hslJunassa on mahdollista matkustaa myös HSL:n matkakortin (oikealla) arvo- tai kausilipuilla aivan kuten kaikessa muussakin HSL-alueen joukkoliikenteessä.

Matkakortti on mahdollista ladata Lentoaseman R-kioskilla tai Alepassa, matkatavarahalleissa sijaitsevilla HSL-lippuautomaateilla tai terminaalien 1 ja 2 edustalla sijaitsevien bussipysäkkien HSL-lippuautomaateilla.

Vuorokausilipun ostaminen

Ennen junamatkaa on myös mahdollista ostaa HSL:n vuorokausilippu Lentoaseman R-kioskilta. Vuorokausilipun voi ostaa 1-7 vuorokaudeksi.

Seutuvuorokausilippu maksaa 12 euroa/vrk, ja se mahdollistaa rajattomat matkat vuorokaudeksi Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten sisällä.

Vantaan sisäinen vuorokausilippu maksaa 8 euroa/vrk, ja se mahdollistaa rajattomat matkat vuorokaudeksi Vantaan sisällä.

Päivittynyt: muokattu otsikkoa

Lue aiempia Lentoposti.fi -juttuja Kehäradasta: