Ilmailun maailma -tv-sarja käynnistyi AlfaTV:llä - ohjelman tuottaa Suomen Ilmailuliitto

Ilmailunmaailma_SILUusi Ilmailun maailma -makasiiniohjelma käynnistyi 8. syyskuuta AlfaTV:n ohjelmistossa. Kyseessä on laajasti ilmailuun pureutuva ohjelma, jossa ääneen pääsevät eri ilmailualojen osaajat.

Ilmailun maailma -ohjelman tuottaja on Suomen Ilmailuliitto ja toteutuksesta vastaa Mistake Median toimittaja Mauri Nurmi.

Malmi_F19_FPV1Viisiosaisessa tv-sarjassa tutustutaan monipuolisesti Suomessa harrastettaviin ilmailulajeihin.

Nyt keskiviikkona 8. syyskuuta alkavassa avausjaksossa tutustutaan purjelentoon ja dronen lennätykseen. Mukana on myös taitolentäjä Sami Saikkonen. Ohjelman juontana toimii Helen Karim.

Sarjan toisessa jaksossa tavataan lentämisen ammattilainen, Finnarin lentokapteenina työskentelevä ja yksin maailman ympäri purjehtinut Ari Huusela.

Huusela_stark_imoca_purjeKolmannessa osassa esitellään Suomen Ilmailuliiton keulahahmo Timo Hyvönen, joka toimii liiton puheenjohtajana ja on lisäksi aktiivinen lentäjä sekä ilmailuharrastaja. Mukana on myös lentämisen vanhin muoto eli kuumailmapallot.

Neljännessä jaksossa ohjelmassa vieraillaan Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla. Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä Aviapoliksessa sijaitseva kokoelma tarjoaa vaikuttavan kattauksen suomalaiseen ilmailuhistoriaan.

TimoHyvonenSuomen Ilmailuliitto ry (SIL) on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö Suomessa. Ilmailuliitto edustaa Suomessa kymmentä eri harrastelajia, jotka ovat  moottorilento, purjelento, ultrakevytlento, experimental-koneiden rakennus, riippuliito, varjoliito, laskuvarjourheilu, kuumailmapallot,  dronet ja lennokit.

Ilmailun maailma -sarjaa esitetään AlfaTV:llä syksyllä 2021. Esitysajat ovat keskiviikosta 8.9. alkaen seuraavat:

ilmailumuseo_nayttelykeskiviikko kello 19.00  (ensiesitys)
torstai kello 18.00 (uusinta)
perjantai kello 10.00  (uusinta)
tiistain kello 9.00  (uusinta)

Ilmailun maailman jaksot voit katsoa ensiesityksen jälkeen Ilmailuliiton YouTube-kanavalta