Ilmavoimien insinöörieversti Renko Puolustusvoimien sotavarustepäälliköksi ja uuden logistiikkalaitoksen apulaisjohtajaksi

LeijonavaakunaTasavallan presidentti on nimittänyt insinöörieversti Kari Rengon Puolustusvoimien pääinsinöörin virkaan viiden vuoden määräajaksi 1. kesäkuuta 2014 lukien. Insinöörieversti Renko on määrätty myös sotavarustepäälliköksi ja vuoden 2015 alussa perustettavan logistiikkalaitoksen apulaisjohtajaksi.

Tasavallan presidentti on määrännyt insinöörieversti Rengon sotavarustepäälliköksi määräajaksi 1. kesäkuuta - 31. joulukuuta 2014 ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen apulaisjohtajaksi 1.1.2015 lukien. Insinöörieversti Renko toimii tällä hetkellä osastopäällikkönä Ilmavoimien materiaalilaitoksella.

Ilmavoimien ja koko puolustusvoimien logistiikkajärjestelmä uudistuu ensi vuoden alussa, kun Ilmavoimien materiaalilaitos yhdistyy 1.1.2015 perustettavaan Puolustusvoimien logistiikkalaitokseen. Logistiikkalaitoksen tehtävänä on tuottaa puolustusvoimien yhteiset logistiikan palvelut sekä mahdollistaa osaltaan suorituskyvyn rakentaminen, ylläpito ja käyttö.

Uusi Puolustusvoimien logistiikkalaitos toimii 39 paikkakunnalla ja sen palvelukseen siirtyy kaikkiaan noin 2 350 työntekijää. Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen vuosibudjetti tulee olemaan noin 1, 2 miljardia euroa, ja se vastaa vuosittain puolustusvoimien materiaalihankoinnoista noin 500 miljoonan euron edestä.

 

Lue myös: