IS: Finnairin lentävä henkilökunta on nostanut kanteen työnantajaa vastaan

A321ER_2Kaikkiaan 1221 lentäjää ja matkustamohenkilökunnan jäsentä vaatii oikeudessa Finnairilta 3000 euron hyvityskorvauksia viivästyskorkoineen. Kokonaisuudessaan mahdollinen korvaussumma nousisi siis yli 3,6 miljoonaan euroon. Kyseessä on kiista työehtojen muuttamisesta. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.
Ilta-Sanomat kertoo Helsingin käräjäoikeuteen jätetyn vuoden 2023 lopulla kaksi erillistä joukkokannetta, joissa on mukana 731 lentäjää sekä 490 matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Oikeuteen edenneessä kiistassa on kyse työnteon aloituspaikasta, jota Finnair on muuttanut yhtiön toimintakeskuksesta lentokoneen tai asematasokuljetuksen lähtöportille. Muutoksen jälkeen työntekijät ovat joutuneet siirtymään vapaa-ajallaan 15-20 minuutin matkan lentoasemalla turvatarkastuksen ja passintarkastuksen kautta lähtöportille.

Työntekijöiden mukaan kyseessä on ollut työsuhteen olennaisten ehtojen muuttuminen, joka olisi vaatinut muutosneuvottelut yhteistoimintalain 8. luvun mukaan.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoi Ita-Sanomille muutosneuvottelujen toteutumisesta yhteistoimintalain 6. luvun mukaisesti.

Työntekijät katsovat, että Finnair olisi rikkonut yhteistoimintalain neuvotteluvelvoitetta, jonka perusteella on esitettu korvausvaatimuksia.

IS: Finnairin työntekijät saivat tarpeekseen – vaativat nyt oikeudessa miljoonakorvauksia