Iso-Britannia perui lentoluvat valkovenäläisiltä lentoyhtiöiltä - päätös voimassa toistaiseksi

BA_tailIson-Britannian ilmailuviranomainen on peruuttanut ulkomaisten operaattorien luvat kaikilta Valko-Venäjän lentoyhtiöiltä. Muutos koskee sekä aikataulunmukaista kuin tilauslentoliikennettä. Kaikkia Ison-Britannian lentoyhtiöitä on kehotettu välttämään Valko-Venäjän ilmatilaa. Lufthansa lento on parhaillaan jumissa Minskissä.

Ison-Britannian ilmailuviranomainen perui kaikki Valko-Venäjän lentoyhtiöiden ulkomaalaisilta operaattoreilta vaaditut luvat. Näin olleen esimerkiksi Belavialla ei ole enää toistaiseksi asiaa Ison-Britannian ilmatilaan. Muutos koskee säännöllistä aikataulunmukaista reittiliikennettä sekä tilauslentoliikennettä.

Lisäksi Ison-Britannian lentoyhtiöitä on kehotettu välttämään Valko-Venäjän ilmatilaa Ryanairin lentoon FR4978 kulkuun puuttumisen seurauksena.

Valko-Venäjän raportoidaan maanantaina 24. toukoukuuta keskeyttäneen Lufthansan lennon LH1487 koneeseen nousun. Syyksi on raportoitu epäily terrorismista. Lufthansan lennon kulkuun puuttuminen on viivästytti Minsk-Frankfurt lentoa noin puolentoista tunnin ajan.

Lue myös: