Ison-Britannian ilmavoimien joukot Suomeen - sotaharjoitukset Suomen ja USA:n joukkojen kanssa

UK_Chinook_1_UTJRUtin jääkärirykmentti järjestää 19. heinäkuuta – 12. elokuuta harjoituksen, johon osallistuu Yhdysvaltojen Maavoimien ilmailun joukkoja sekä myös Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien joukkoja. Tavoitteena on kehittää joukkojen ja menetelmien yhteensopivuutta ja yhteistoimintaa.

Chinook_1Maavoimat tiedotti alunperin harjoitukseen osallistuvan Yhdysvaltalain maavoimien ilmailusta noin 40 sotilasta, kaksi CH-47 Chinook -helikopteria ja kaksi UH-60 Black Hawk -helikopteria. Nyt harjoituskokonaisuuteen on vahvistettu liittyvän myös  Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimista noin 30 sotilasta ja kaksi CH-47 Chinook -helikopteria.

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian harjoitusta varten Suomeen saapuva henkilöstö ja ilma-alukset tukeutuvat vierailun aikana Ilmavoimien Satakunnan lennoston tukikohtaan Pirkkalassa. Osa Ison-Britannian helikopterien harjoituksen aikaisesta lentotoiminnasta tapahtuu lisäksi Viron ja Suomen välillä.

UTJR_NH90_SOFSuomalaisjoukot operoivat harjoituksessa Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonan NH90-kuljetushelikopterikalustolla.

Harjoitukseen liittyvä lentotoiminta liitetään osaksi Maavoimien kokonaisharjoittelua Kaartin jääkärirykmentin, Porin prikaatin ja Jääkäriprikaatin sekä Merivoimien johtamissa harjoituksissa. MH

Lue myös aikaisemmat uutisemme aiheesta: