JAL julkisti turvavälit kotimaan lennoilleen - matkustamon keskipenkit jäävät tyhjiksi

JAL_tailLentoliikenteen koronaviruspandemian haasteille ei vielä näy loppua, mutta eri toimijat ovat alkaneet kiihtyvällä tahdilla esitellä ratkaisujaan pandemian jälkeiseen aikaan. Japan Airlines (JAL) julkisti toimet kotimaanlennoilleen, joiden myötä keskipenkit jäävät tyhjiksi. Vastaavaa ehdotusta turvavälistä ovat pyöritelleet myös muut lentoyhtiöt.

Japan Airlines julkaisi 28. huhtikuuta uusia toimia, joilla se pyrkii estämään koronaviruksen leviämisen ja tarjotakseen matkustajille turvallisempaa ympäristöä. Matkustajia pyritään rauhoittamaan lisätilalla, joka on käytössä Japanin sisäisillä lennoilla.

JALkoronaOsana laajempia toimiaan JAL:n Boeing 737-800 -koneissa jätetään matkustamon keskipenkit tyhjiksi kotimaan lennoilla 30. kesäkuuta 2020 saakka.

Muutos tulee voimaan 29. huhtikuuta. Varauskirjassa keskimmäiset istuimet eivät ole lainkaan valittavissa. JAL kuitenkin pidättää oikeuden muuttaa tilannetta valikoiduille reiteillä ja myös aika jona tilaa tarjotaan saattaa muuttua.

Todennäköisesti vastaavaan ratkaisuun päätyvät useat muutkin lentoyhtiöt. Todennäköisesti alkuvaiheessa tyhjistä keskipenkeistä ei aiheudu ongelmia, sillä täyttöasteiden kehittyminen voi viedä aikaa.

Lue myös: