JAL:n Suomen operaatiot käynnistyivät odotetusti

JAL_HK_rotateJapan Airlinesin Suomen heinäkuinen reittiavaus on lähtenyt käyntiin odotetusti ja ilman suurempia ongelmia. Matkustajat ovat olleet tyytyväisiä yhtiön tarjoamaan all inclusive-palveluun ja erinomaisiin jatkoyhteyksiin.

Japan Airlines aloitti heinäkuussa 2013 reittilennot Boeing 787 Dreamlinerilla Tokion Naritan ja Helsinki-Vantaan välillä. Suomi ja  Helsinki-Vantaa valikoituivat JAL:n uudeksi Euroopanliikenteen solmukohdaksi usesta syystä. Japanista katsottuna Suomi on lähin kohde Euroopassa ja sieltä on tarjolla hyvät ja lyhyet yhteydet koko Eurooppaan. Myös pitkällä yhteistyöllä Finnairin kanssa oli asiassa iso rooli.

JAL_seminaari_2013JAL:n Suomen ja Pohjois-Euroopan apulaismyyntijohtaja  Markku Hasegawa antaa kiitosta myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla, joka miellyttävä kokonaisuus tarjoten opasteita myös Japaniksi. Helsinki-Vantaan etäisyys Japanista on myös optimaalinen koneen kääntöaikojen suhteen. Reittiä kyetään operoimaan yhdellä koneella lyhyen lentoajan takia.

Japan Airlinesin edustajat sekä Suomen Japanin Suurlähettiläs esittelivät JAL:n Suomen operaatioita ja Japania Visit Japan -seminaarissa Helsingissä.

Yhtiö toimii perinteisen FSC-lentoyhtiön (Full Service Carrier) tavoin tarjoten useita palveluita lipun hintaan kuuluvina. Maksuttomia palveluita ovat mm. istuinpaikan valinta, perinteiset checkin-palvelut asiakaspalvelijan kanssa, lennolla tarjoiltavat juomat sekä ruumaan laitettava suuri määrä matkatavaraa.

Palvelu on erityisen avokätinen juuri matkatavaran määrän suhteen. Turistiluokan matkustajalle tarjotaan ilman lisämaksua yhteensä 46 kilon matkatavarat  kahdessa laukussa (23+23). Tasokortilla määrä nousee jo kolmeen 32 kilon painoiseen laukkuun. Liikemiesluokassa asiakas saa jo lähtökohtaisesti kuljettaa matkatavaraa tuon 96 kilon verran ja tasokortilla määrä nousee neljään 32 kilon laukkuun nostaen kokonaismäärän jo huimaan 128 kiloon.

Muiden palveluiden lisäksi JAL on panostanut myös lennonaikaiseen tarjoiluun, joka keskittyy esittelemään japanilaista ruokakulttuuria.

"Olemme erittäin ylpeitä lennoilla tarjoamastamme ruoasta", painottaa Hasegawa.

JAL_HK_caHelsinki-Vantaalle operoidaan keskikokoisella 787 Dreamlinerilla koska markkinat ovat suht pienet. JAL:n Dreamlinerissa on 42 liikemiesluokan (2-2-2) ja 144 turistiluokan istuinta jaolla 2-4-2.  Yhtiö lentää Euroopassa Boeing 787-koneilla Helsinki-Vantaan lisäksi myös Moskovaan. Muihin Euroopan kohteisiin Frankfurtiin, Pariisiin ja Lontooseen lennetään suuremmilla Boeing 777-koneilla.

Dreamlineria kehutaan matkustusmukavuudella, jonka tekevät normaalia suuremmat ikkunat, alhaisempi melutaso, parempi ilmankosteus sekä lähempänä maanpintaa oleva vallitseva ilmanpaine. Kone kuluttaa myös entistä vähemmän polttoainetta ollen myös sitä kautta ympäristöystävällisempi.

 
Suomalaiset edullisesti Japaniin

JAL on hinnoitellut lippunsa alhaisen ja korkean kysynnän kausien mukaan, joka suosii suomalaisia matkustajia. Alhaisen hintakauden lippuja myydään tammikuusta kesäkuuhun sekä lokakuun lopusta jouluun saakka. Korkean kysynnän aika on heinäkuusta lokakuun puoliväliin sekä uutena vuotena.

"Parhaat matkustusajat Japaniin ovat juuri keväällä ja syksyllä. Japanilaisten loma-ajat ajoittuvat 29. huhtikuuta alkavalle ns. Golden Weekille sekä syyskuun toiselle viikolla ja uudenvuoden aikaan", kertoo Hasegawa.

"Myynnistämme noin 70 prosenttia tehdään Japanissa",kertoo Hasegawa.

JAL_tailHasegawa mainitsee perinteisten suurkaupunkien lisäksi tutustumise arvoisiksi kohteiksi  Kyoton ja Naran sekä Okinawan ja Hokkaidon saaret. Upeita kokemuksia tarjoavat erityisesti kevään Sakura eli kirsikankukkien puhkeamisaika sekä Japanin useat laskettelukohteet.

 Suomen johtavan online-matkatoimisto Ebookersin mukaan Japanin matkojen myynti on palautumassa ja kysyntä on kääntynyt kasvuun. Näkemys on yhtenevä aktiivimatkoja kuluttajille sekä räätälöityjä ryhmämatkoja myyvän Elämysmatkat.comin kanssa.

"Muistakaa Japan Airlinesin lennot ja alhaisen kauden hinnat", kiteytti Japanin Suomen suurlähettiläs Kenji Shinoda.

Japan Airlinesin verkosto avaa matkustajille mahdollisuuden lentää 55 kohteeseen Japanissa. Koko verkosto käsittää 41 maata ja 229 lentoasemaa mukaanlukien kotimaan kohteet. Lennot operoidaan 227 koneen laivastolla. Yhtiö on perustettu vuonna 1951 ja sen palveluksessa on noin 30 000 työntekijää.

Lue myös: