Japan Airlines perusti kaukolentoja operoivan halpalentoyhtiön - lennot alkavat kesällä 2020

JAL_tailJapan Airlines (JAL) on perustanut kaukolentoja operoivan halpalentoyhtiön. Toiminnan on määr alkaa vuonna 2020 ja suunnitelmissa on kaukolennot Japanista ympäri maailmaa. JAL liittyy näin monen muun lentoyhtiön joukkoon, jotka tarjoavat halpalentokonseptia kaukolennoilla.

JAL:n uusi halpalentoyhtiö tunnetaan toistaiseksi nimellä T.B.L. Co., Ltd. Sen omistaa täysin Japan Airlines ja yhtiön johdossa aloittaa Shingo Nishida.

Tähän saakka JAL on pysynyt yskollisesti oman täyden palvelun lentoyhtiönsä takana ja samalla sijoittanut halpalentoyhtiö Jetstar Japaniin. Uudella halpalentoyhtiöllä pyritään luomaan uutta kysyntää toimimaan yhdessä menestyksekkään Jetstar Japanin kanssa. Se operoi kotimaan ja lähialueen kansainvälisiä reittejä.

JAL pyrkii näin vastaamaan aiempaa suuremman matkustajajoukon tarpeisiin. Tavoitteena on hankkia uusia markkinoita ja tarjota matkustajille vaihtoehtoja matkustettaessa Japanista ja Japaniin. Japani pyrkii houkuttelemaan maahan huimat 60 miljoonaa turistia vuoteen 2030 mennessä.

Uuden yhtiön kotikenttä tulisi olemaan Tokion Narita. Operaatiot on suunniteltu käynnistettäväksi kesäaikataulukaudella 2020, kun laajenevan Narita infra saadaan käyttöön halpalentotoimintaa varten.

Ensivaiheessa uusia halpalentoyhtiö operoisi kahdella Boeing 787-8 Dreamliner -koneella. JAL:n suunnitelmissa on keskipitkät ja pitkät kaukoreitit Aasiaan, Euroopaan ja Yhdysvaltoihin.

Japan Airlines kuuluu Finnairin kanssa samaan oneworld-allianssiin ja yhtiö lentää Tokion Naristasta Helsinki-Vantaalle.

Euroopassa vastaavia kaukolentoja tarjoavia perinteisten lentoyhtiöiden halpalentoyhtiöitä ovat  perustaneen mm. lentoyhtiöryhmittymä IAG (Level) ja Lufthansa-konserni (Eurowings).