Japan Airlines tuo Sky Suiten myös Narita-Helsinki -reitille

JAL_HK_1Japan Airlines (JAL) parantaa matkustajakokemusta lisäämällä reittitiheyksiään ja tuomalla reiteille entistä suuremman määrän Sky Suite -matkustamouudistuksen läpikäyneitä lentokoneita. JAL Sky Suite -varusteltu Boeing 787-8 (SS8) Dreamliner nähdään myös Narita-Helsinki -reitillä 1. kesäkuuta 2015 lähtien.

JAL:n laivaston Boeing 767 (SS6), 777 (SS7) ja 787 (SS8/SS9) -koneita on varustettu Sky Suite -nimellä kutsuttavilla uudistetuilla matkustamoilla.  Sky Suite -koneiden parhaat luokat tarjoavat matkustajille omaa rauhaa mahdollisimman pienillä häiriöillä sekä suoran pääsyn koneen käytäville. Muissa luokissa penkit tarjoavat entistä enemmän istuma- ja jalkatilaa sekä muita mukavuuksia.

JAL_skysuite_788_seatsHelsingin reittiä operoidaan kesäkuun alusta lähtien 161 paikkaisella Sky Suite Dreamliner 787-8 (SS8) -koneella.

Matkustajapaikoista 38 on business-luokassa, 35 premium economy -luokassa ja 88 econony-luokassa.  JAL tavoittelee lennoilleen entistä enemmän business-matkustajia sekä muita mukavuutta arvostavia.

JAL_skysuite_789_business_seat_1Vuoden 2015 aikana Sky Suite -koneilla lennettäviä kohteita ovat myös lennot Naritasta Pariisiin (SS8), Jakartaan (SS9), Delhiin (SS8), Honoluluun (SS6) ja Manilaan (SS6).

JAL:n 787-8 Dreamlinerin Sky Suite business-luokassa istuinjärjestely on 2-2-2. Tilavat omat sopet laskeutuvat noin 188 cm pitkiksi ja 65 cm leveiksi sängyiksi.

JAL_skysuite_789_seats_accessMatkustamoviihdettä voi seurata 23 tuumaiselta näytöltä. Business-luokan matkustajat voivat tilata ruokansa ja tehdä ostoksensa oman MAGIC-VI -matkustamoviihdenäyttönsä kautta. JAL:n laajassa valikoimassa on tarjolla eurooppalaisia ja japanilaisia aterioita.

JAL_skysuite_789_preeconony_seat_1Premium ecomony -luokassa istuimet on sijoitettu 2-3-2 muotoon ja istuinväli 42 tuumaa eli noin 107 cm (selkänojasta seuraavan penkkirivin selkänojaan). Eturiveillä käytettävissä on 10.6 tuumainen IFE-järjestelmän näyttö ja muilla riveillä koko on 12,1 tuumaa.

Economy-luokassa uudet Sky Wider II -istuimet on jaoteltu 2-4-2 ja ne tarjoavat 33 tuuman eli noin 84 cm istuinvälin. Parannusta entiseeen istuinväliin tulee 5 cm.  Samalla penkin leveys on myös kasvanut 5cm, kun entisen yhdeksän sijaan matkustamossa on rinnakkain vain kahdeksan istuinta. Matkustamoviihdejärjestelmän näytön koko on 10,6 tuumaa.

JAL_skysuite_789_econony_seat_1Dreamlinerin matkustamoviihdejärjestelmänä on, jonka kosketusnäytön kautta voi helposti Tilikauden 2014 päättyessä maaliskuussa 2015 JAL tuo Dreamlinereihin myös eXConnect internet-yhteyden yhdessä Panasonic Avionics Corporationin kanssa. Yhteyksiä tarjotaan reiteillä Pohjois-Amerikkaan,  Eurooppaan ja Kaakkois-Aasiaan. Kaikissa kolmessa luokassa on käytössä sähköiset ja lämpimällä vedellä käytettävät TOTO WC:t.

 

Lentoja Helsinki-Vantaalle jo vuodesta 2013

Japan Airlines avasi päivittäisen reitin Tokion Naritasta Helsinki-Vantaalle heinäkuussa 2013. JAL:n edustajan mukaan viimeaikaiset täyttöasteet Helsingin reitillä ovat olleet erinomaiset. Reittiväliä on operoitu Boeing 787-8 Dreamlinerilla.

Japanista katsottuna Suomi on lähin kohde Euroopassa ja täältä on tarjolla hyvät ja lyhyet yhteydet koko Eurooppaan. Myös pitkällä yhteistyöllä Finnairin kanssa oli reittiavauksessa iso rooli.

JAL_tail_2Huhtikuussa 2014 JAL, British Airways ja Finnair laajensivat yhteistyötään Siberian Joint Business -yhteistyöhankkeella. Yhtiöt suunnittelevat yhdessä Japanin ja Euroopan välisten lentojen aikatauluja ja hinnoittelua ja jakavat niistä saamansa tuotot. Asiakkaat hyötyvät entistä joustavammista reittivaihtoehdoista ja edullisemmista hinnoista.

Japan Airlinesin verkosto avaa matkustajille mahdollisuuden lentää 55 kohteeseen Japanissa. Koko verkosto käsittää 41 maata ja 229 lentoasemaa mukaanlukien kotimaan kohteet. Lennot operoidaan 227 koneen laivastolla. Yhtiö on perustettu vuonna 1951 ja sen palveluksessa on noin 30 000 työntekijää.