Jo toinen Dreamliner-koelentokone museoitiin

ZA002_museoBoeing on luovuttanut jo toisen 787-8 Dreamliner -koneen museoitavaksi. Nyt virallisessa seremoniassa koelentokone ZA002 liitettiin Arizonan Pima Air & Space Museumin kokoelmiin.

 787 ZA002 on toinen valmistettu Dreamliner. Se lennettiin 26. maaliskuuta Davis-Monthan Air Force Baseen, josta se hinattiin läheiseen ilmailumuseoon. Virallinen seremonia koneen luovuttamiseksi järjestettiin 17. huhtikuuta.

 Ensimmäisen lentoyhtiöasiakkaan All Nippon Airwaysin (ANA) väreissä oleva ZA002 lensi ensimmäisen kerran 22. joulukuuta 2009. Koelentojen aikana ZA002:lla keskityttiin pääsääntöisesti järjestelmien toimivuuden varmistamiseen. Koneyksilöllä lennettiin yli 960 lentotuntia reilun 300 lennon aikana.

Kaikkiaan Boeing lensi Dreamlinerin tyyppihyväksyntää tähtääviä koelentoja kuudella koneella.

 Nyt museoitu ZA002 on toinen kolmesta 787-8 -koelentokoneesta, jotka Boeing luovuttaa yhteisöjen ja tulevien sukupolvien työntekijöidensä ja lentokoneharrastajien iloksi. Taustalla on myös se tosiasia, että koelentokoneet eroavat lopullisista tuotantokoneista niin paljon, ettei niille ollut kiinnostuneita ostajia.

The Pima Air & Space Museum on yksi maailman suurimpia ilmailumuseoita ja suurin yksityisesti rahoitettu ilmailumuseo Yhdysvalloissa. Sen kokoelmiin kuuluu yli 300 lentokonetta ja avaruusalusta ympäri mailman. Kokoelmissa yli 125 000 näyttelyesinettä joiden joukossa on  harvinaisuuksia ja täysin uniikkeja esineitä.

Lue myös: