Juneyao Air avaa reitin Zhengzhousta Helsinkiin - Finnairin yhteistyökumppanin toinen reitti Suomeen

Juneyao_gateKiinalainen Juneyao Air avaa lokakuussa 2020 uuden suoran reitin Zhengzhousta Helsinki-Vantaalle. Finnairinkin kanssa yhteistyötä tekevä Juneyao Air lentää nykyisin jo Shanghain ja Helsingin välillä.

Juneyao Air aikoo avata 12. lokakuuta alkaen lennot Kiinan keskiosissa sijaitsevan Henanin maakunnan pääkaupungista Zhengzhousta Helsinki-Vantaalle. Lentoja on ensivaiheessa määrä operoida kerran viikossa maanantaisin.

Maakunnan taloudellisessa keskuksessa keltaisen joen varrella Zhengzhoussa asuu reilut 10 miljoonaa ihmistä.

IMG-20190628-WA0006Lento HO1665 lähtee Zhengzhousta kello 01.55 ja saapuu Helsinki-Vantaalle kello 06.10. Paluulento HO1666 lähtee Helsinki-Vantaalta kello 20.30 ja saapuu Zhengzhouhuun seuraavana päivänä kello 10.00.

Juneyao Airin reittiavauksen myötä Helsinki-Vantaan lentoaseman reittiverkosto laajenee jälleen yhdellä kohteella Kiinassa.

Normaalioloissa Helsinki-Vantaalta on tarjolla lentoja Kiinan Shanghaihin, Pekingiin (Capital ja Daxing), Guangzhouhin, Xianiin, Nangjingiin, Jinaniin, Chengduun sekä Hongkongiin. Nyt koronaviruspandemian seurauksena kohdeluettelo on toistaiseksi merkittävästi lyhyempi.

Juneyao Air on lentänyt koko koronaviruspandemian ajan Helsingin ja Shanghain reitillä. Nyt se operoi reittiä kerran viikossa normaalin seitsemän viikkovuoron sijaan.


Juneyao Air ja Finnair ovat sopineet laajasti yhteistyöstä

Juneyao Air avasi kesäkuussa 2019 toisena kiinalaisena lentoyhtiönä reitin Kiinasta Suomeen. Avausreitti oli Shanghai-Helsinki, jota Juneyao Air lensi normaalioloissa seitsemän kertaa viikossa.

Juneyao_FinnairKiinalaistyhtiö ja Finnair aloittivat codeshare-yhteistyön kyseisellä reitillä jo toukokuussa 2019. Sopimus mahdollisti Finnairin matkustajille yhteyksiä Juneyao Airin jatkolennoilla Shanghaista Harbiniin, Shenyangiin, Dalianiin, Qingdaoon, Xi'aniin, Chongqingiin, Kunmingiin, Xiameniin ja Fuzhoon. Lisäksi Finnairin lentokoodi AY on lisätty Juneyao Airin reiteille Nanjingin ja Xi'anin sekä Chongqingin ja Zhangjiajien välillä.

Vastaavasti Juneyao Airin lentokoodi HO on lisättiin Finnairin Shanghain-reitille sekä kotimaan reiteille Helsingistä Ivaloon, Rovaniemelle, Kemiin, Kuopioon ja Ouluun.

Kanta-asiakasohjelmien osalta osapuolten väliset järjestelyt Finnair Plus ja Juneyao Air Club kanssa toteutettiin elokuussa 2019.

Keväällä 2020 osapuolet julkistivat aiesopimuksen syventääkseen yhteistyötään Kiinan ja Euroopan välisillä lentoreiteillään. Sen tilannetta tai lentojen mahdollisia jakamisia ei ole toistaiseksi julkistettu.

Juneyao Airin oli määrä aloittaa keväällä 2020 lennot Helsinki-Vantaalta myös Manchesteriin, Dubliniin ja Reykjavikiin. Kyseiset suunnitelmat hautautuivat kuitenkin koronaviruspandemian myötä ainakin toistaiseksi.


Kiina-Suomi lentoyhteyksiä kehitetään

Tammikuussa 2019 julkistiin toimintasuunnitelma Kiinan ja Suomen kahdenvälisen ilmailukumppanuuden edistämisestä. Suunnitelman tavoitteena on tehdä maiden välisestä yhteistyöstä tehokkaampaa ja tulosorientoitunutta.

Maiden välille on sen jälkeen avauttu uusia reittikohteita ja mahdollistettu lisävuoroja. Ne ovat kaikki osa käynnistyneestä nelivuotisen Joint Action Planin 2019 - 2023 -toimintasuunnitelman toteuttamisessa.

Lue myös: