Kaikki Finnairin uudet Sharklet-koneet leasing-yhtiöille

A321ER_10Finnair on solminut yhdysvaltalaisen lentokonevuokrausyhtiö Jackson Square Aviationin kanssa sopimuksen kolmen uuden Airbus 321 Sharklet -lentokoneen myynnistä ja takaisinvuokrauksesta. Finnair on jo aiemmin tehnyt vastaavan järjestelyn kahden ensimmäisen Sharklet-koneen kanssa.

Jackson Square Aviationin  kanssa tehdyt vuokrasopimukset ovat kahdentoista vuoden mittaisia. Airbus 321 Sharklet -lentokoneita käytetään Finnairin loma- ja reittiliikenteessä, ja niillä korvataan Finnairin lomaliikenteessä käytössä olleet neljä Boeing 757 -lentokonetta.

Finnair on jo vastaanottanut kaikkiaan kolme Airbus 321 Sharklet -lentokonetta kesän ja syksyn 2013 aikana. Kahden ensimmäisen lentokoneen myynti- ja takaisinvuokraussopimuksista japanilaiselle lentokonevuokrausyhtiö NBB:lle kerrottiin jo syyskuussa.

Finnair vastaanottaa viimeiset kaksi A321 Sharkletia  näillä näkymin helmi- ja maaliskuussa 2014.

Rahoitusjärjestely on osa kaukoliikennelaivaston uudistusohjelmaa, jolla nykyinen Airbus 330 ja 340 -laivasto korvataan uuden sukupolven Airbus 350 -koneilla. Finnair ilmoitti aiemmin joulukuussa järjestelyistä leasing-yhtiö GECASin kanssa joiden myötä myydään ja takaisinvuokrataan kaksi A330- ja kaksi A350-konetta. Näiden lisäksi vastaava järjestely tehtiin leasing-yhtiä Novuksen kanssa kahdesta A330-koneesta.

Lue myös: