Käteisen käyttö vähenee - Finnair ja UNICEF siirtävät keräyksensä nettiin

FIN_UNICEF_AMADEUS_1(päivittynyt 28.10) Finnair, YK:n lastenjärjestö UNICEF ja matkailupalveluiden tietojärjestelmätoimittaja Amadeus ovat yhdistäneet voimansa maailman lasten hyväksi. Lahjoituksen voi nyt julkistetun yhteistyön myötä tehdä lentoa varatessaan. Lennoilla tehtävästä keräyksestä luovutaan samalla koska matkustajilla on mukanaan entistä vähemmän käteistä rahaa.

Lentomatkustajilla on nyt mahdollisuus tehdä lahjoitus UNICEFille lipunoston yhteydessä Finnairin netissä. Finnairilla on omat nettisivut 37 eri maassa ja verkkokauppa palvelee 14 eri kielellä. Lahjoittaminen on mahdollista tästä päivästä alkaen, ja halutessaan voi lahjoittaa yhden, viisi tai kymmenen euroa.

FIN_UNICEF_AMADEUS_2Lentovarauksen yhteyteen siirrettävän keräyksen julkistamistilaisuudessa oli mukana myös The 69 Eyes-yhtyeen Jyrki 69, joka on toiminut UNICEF:n hyväntahdonlähettiläänä jo lähes kymmenen vuotta. Jyrki 69 kertoi työskennelleensä Finnairilla tiskaajana ennen rock-uraansa.

Aivan kokonaan käteiskeräyksestä ei kuitenkaan luovuta, sillä lentoaseman terminaaliin jää myös perinteinen käteiskeräyspallo.

Varat ohjataan UNICEFin Schools for Asia -kampanjaan, jolla tuetaan heikoimmassa asemassa olevien lasten koulunkäyntiä 11 Aasian maassa.

FIN_UNICEF_AMADEUS_4"Juhlistamme 20-vuotista yhteistyötä UNICEFin kanssa viemällä kumppanuuden uudelle tasolle. Olemme perinteisesti keränneet varoja lentokoneessa tapahtuvalla keräyksellä, mutta nyt tuomme lahjoitusmahdollisuuden netin varauskoneeseen yhteisen yhteistyökumppanimme Amadeuksen avulla", , sanoo Pekka Vauramo, Finnairin toimitusjohtaja.

"Toivomme, että matkustajat tukevat tavoitettamme ja mahdollistavat lahjoitusklikkauksillaan paremman tulevaisuuden mahdollisimman monelle aasialaislapselle. Pienistä summista muodostuu iso virta, ja jokaisella lahjoituksella on merkitystä saajalleen".

FIN_UNICEF_AMADEUS_3”Finnair on ollut Suomen UNICEFin yrityskumppani jo kaksikymmentä vuotta. Meillä on pitkät perinteet yhteisessä varainhankinnassa. Olemme erittäin iloisia tästä uudesta, ainutlaatuisesta yhteistyömuodosta ja toivotamme myös uuden kumppanimme Amadeuksen lämpimästi tervetulleeksi mukaan yhteistyöhön”, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Fin_tail_1“Kumppanuus Finnairin kanssa tukee globaalia yhteiskuntavastuusopimustamme UNICEFin kanssa, jossa Amadeus tarjoaa tarvittavan teknologian verkkolahjoituksille. Pitkäaikainen kumppanimme Finnair jakaa ajatuksemme yhteiskuntavastuun merkityksestä, ja haluamme olla alamme edelläkävijöitä", sanoo Luis Maroto, Amadeuksen toimitusjohtaja.

Finnairin oneworld-kumppani Iberia avasi vastaavan lahjoitusmahdollisuuden verkkosivuillaan marraskuussa 2013.

Päivitys 28.10: Lisätty youtube-video.

Lue myös: