Kazakstanilaiset oppilaat aloittivat Patrian lentokoulutuksen

Patria_Tecnam_1Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian ja Patria Pilot Trainingin allekirjoittaman ammattilentäjäkoulutussopimuksen mukaiset oppilaat aloittivat koulutuksen Helsingissä tänään. Koulutus perustuu aiesopimukseen, joka solmittiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Kazakstanissa viime vuoden huhtikuussa.  

Patria kouluttaa vuoden 2015 loppuun mennessä 12 kazakstanilaista oppilasta, jotka on valittu noin 60 hakijan joukosta. Opiskelu alkoi teoriajaksolla Kazakstanissa ja jatkuu nyt alkavalla lentokoulutusosioilla Suomessa.  Oppilaat koulutetaan European Aviation Safety Agencyn (EASA) määräysten mukaisesti ansiolentäjän lupakirjatasolle monimoottori- ja mittarilentokelpuutuksin. He saavat myös täyden liikennelentäjäteoria- sekä ohjaamoyhteistyökoulutuksen. 

Patria_Mikko_Paronen_2”Koulutuksen aloittaminen konkretisoi työmme tulokset ja on siten merkittävä askel kohti tiiviimpää ilmailualan koulutusyhteistyötä Suomen ja Kazakstanin välillä. Meneillään olevien keskustelujen lopputuloksena uskomme saavamme laajennettua tätä yhteistyötä molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Olemme tyytyväisiä päästessämme aloittamaan lentokoulutuksen nyt myös käytännön tasolla”, sanoo Patria Pilot Trainingin toimitusjohtaja Mikko Paronen.  

Patria ja Kazakstanin siviili-ilmailuakatemia neuvottelevat lisäryhmien koulutuksesta tulevina vuosina, sekä erillisen lennonopettajaryhmän koulutuksesta Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian tarpeisiin. Patria on aktiivisesti mukana myös Akatemian oman koulutuskeskuksen perustamista koskevissa neuvotteluissa.

Patria Pilot Training on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Suomalaisten oppilaiden lisäksi Patria Pilot Training on kouluttanut myös Pietarin siviili-ilmailuyliopiston lentäjäoppilaita, jotka valmistuivat erinomaisin tuloksin. Patrian lentokoulutusorganisaation erikoistarjontaan kuuluu lentoyhtiöille suunnattu Multi-Crew Pilot License (MPL) sekä muut yritysasiakkaille räätälöidyt ratkaisut. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto.

Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia, joka on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patrian omistavat Suomen valtio (73,2 %) ja Airbus Group (EADS) (26,8 %).

Lue myös:
Artikkeli: Patria - Lentäjäkoulutusta huippukalustolla