Kemi-Tornion lentoasemalle uusi päällikkö

Finavia_sign_2Finavia on nimittänyt Kemi-Tornion lentoaseman operatiiviseksi päälliköksi Joni Nojosen. Hän on aloittanut tehtävässään 1. lokakuuta 2014. Nojonen tulee tehtävään Airpron/RTG:n Station Supervisorin paikalta. Hän on aloittanut työuransa lentoasemalla rampin operatiivisissa tehtävissä ja työskennellyt myös Airpron De-icing-päällikkönä.

Kemi-Tornion operatiivisena päällikkönä Nojonen vastaa lentoaseman päivittäisen liiketoiminnan kustannustehokkaasta ja laadukkaasta johtamisesta. Uusi päällikkö osallistuu tarvittaessa myös päivittäiseen perustyöhön ja pitää yllä lentoaseman työntekijältä vaadittavia palo- ja pelastus- sekä turvakelpoisuuksia.

"Kustannustehokas operointi on tärkeää, jotta lentoasema tukee mahdollisimman hyvin alueen lentoliikenteen toimintaedellytyksiä. Mahdollistamme omalta osaltamme lentoliikenteen jatkumisen Kemi-Torniossa kysynnän mukaan yhteistyössä eri sidosryhmiemme kanssa, sanoo lentoaseman strategisesta kehittämisestä", liiketuloksesta ja maakunnan sidosryhmäsuhteista vastaava Lapin aluejohtaja Martti Oinas.

Kemi-Tornion lentoaseman kautta matkusti vuonna 2013 noin 57 000 matkustajaa. Tämän vuoden alusta matkustajia on ollut reilut 37 000 ja matkustajaliikenne on hieman kasvanut edellisestä vuodesta. Kemi-Torniosta lennetään säännöllistä reittiliikennettä Helsinkiin.