Kesä 2023 ja Turun lentonäytös lähestyvät - Sveitsi vahvisti Hornet-soolon saapumisen Suomeen

T23_logoSuomen Ilmailuliiton kesän 2023 päälentonäytös järjestetään Turun lentoasemalla 17.-18. kesäkuuta 2023. Päälentonäytöksessä nähtäneen tänäkin vuonna perinteistä ja hieman erikoisempaakin kalustoa. Ensimmäiset osallistujat on jo vahvistettu ja kesäisen Turun yllä nähdään Sveitsin ilmavoimien F/A-18C Hornet -sooloesitys.

T23_Swiss_HN_1Kesäiseen viikonloppuun on luvassa jälleen ainutlaatuisia mahdollisuuksia kokea ja nähdä suihkuhävittäjien jälkipolton jyrinää, klassista taitolentoa, pelastushelikoptereita, muodostelmalentoa, harrasteilmailua ja kokea koko ilmailun huuma sen eri muodoissa.

Suomi on etenemässä kohti Nato-jäsenyyttä, jonka myötä useat Nato-maat ovat lentonäytösjärjestäjän mukaan osallistumassa Turun päälentonäytökseen. Päälentonäytöksen maanäyttelyyn ja lentonäytösosuuteen saapuvia kotimaisia ja ulkomaalaisia vieraita vahvistetaan pitkin kevättä.

IMG_3739-01_filteredEnsimmäisenä osallistumisensa Turun päälentonäytöksen lentonäytösohjelmaan on varmistanut Sveitsin ilmavoimat. Kapteeni Yannick "Fönsi" Zanata näyttää Turun taivaalla, miten F/A-18C Hornet -hävittäjä vääntyy ja kääntyy sveitsiläisten käsissä.

Vertailukohta on kova sillä taivaalla nähdään varmasti jo perinteinen ja äärimmäisen vakuuttava sekä raju Hornet-soolo Suomen ilmavoimilta.

IMG_4217Suomen ja Sveitsin Ilmavoimat ovat tehneet pitkään Hornet-yhteistyötä ja molemmat maat valitsivat seuraavaksi suorituskyvyksi Lockheed Martin F-35A -monitoimihävittäjän Hornetin seuraajaksi.

Sveitsin ilmavoimien lisäksi osallistumisensa Turun lentonäytökseen ovat varmistaneet Suomen Ilmavoimat, Maavoimien ilmailu sekä Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue, jotka ovat kaikki vahvasti mukana näytöksessä.

 

Suomen Ilmailuliiton kesän 2023 päälentonäytös Turussa

100_sininen_yleisoSuomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestetään Turun lentoasemalla 17.-18.6.2023. Järjestäjänä on jälleen vankalla kokemuksella Turun Lentokerho ry (TLK), joka on Suomen Ilmailuliiton jäsenkerho.

Turun taivaalla esiintyvät kaikki ilmailun eri lajit lennokeista hävittäjiin, ja laajassa maanäyttelyssä yleisöllä on mahdollisuus tavata lentäjiä, mekaanikkoja ja ilmailun harrastajia. Ilmailu on kaikille sopiva harrastus tai ammatti, ikään katsomatta.

Lipunmyynti on avautunut Ticketmasterin kautta, jossa aikuisen päivälipun hinta on 33 euroa ja lasten päivälippu 19,50 euroa. Perheen päivälipun (2 aikuista + 2 lasta) hinta on 89 euroa. Tarjolla on myös VIP-paketteja.

Lentonäytös järjestetään hyvässä yhteistyössä Finavian Turun Lentoaseman, Turun kaupungin ja paikallisten viranomaisten kanssa.

100_A350_nousussaIlmailuliiton päälentonäytös on järjestetty Turussa viimeksi vuonna 2019, jolloin Suomen ilmailuliitto vietti 100-vuotisjuhlavuottaan. Tuolloin taivaalla nähtiin erikoisvieraana Finnairin Airbus A350 -laajarunkokone ja maanäyttelyssä Naton AWACS-tutkavalvontakone.

Aiemmin päälentonäytös on nähty Turussa myös vuosina 2015 ja 2011. Kaikki nämä tapahtumat ovat olleet Turun lentokerhon järjestämiä. Vuoden 2022 päälentonäytös nähtiin Porissa. MH

Virallinen Turku Airshow -verkkosivusto

Lue myös: