Kesälomalaiset Euroopassa ja kaukoliikenne siivittivät Norwegianin liikennelukuja elokuussa

787_norwegian_netNorwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöaste oli vakaa elokuussa. Yli 2,5 miljoonaa asiakasta lensi Norwegianilla elokuussa ja käyttöaste oli lähes 90 prosenttia. Kaukoliikenteen hyvä kasvu sekä kesälomalaisten matkustusinto Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vaikuttivat positiivisesti elokuun liikennelukuihin.

 

Elokuussa 2 566 179 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 9 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 9 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 1 prosentin elokuussa. Käyttöaste oli 89,7 prosenttia, kasvua kokonaiset 6,1 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukolennoilla käyttöaste oli 97 prosenttia.

"Kaukolennot sekä kesälomalaisten suuri matkustusinto Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vaikuttivat positiivisesti elokuun liikennelukuihin. Olen iloinen, että Norwegianin korkeatasoiset lennot ja edulliset hinnat houkuttelevat yhä lisää asiakkaita Isossa-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Se osoittaa, että olemme entistäkin paremmin valmistautuneita tulevaan kovaan kansainväliseen kilpailuun", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi elokuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 80,2 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Elokuussa Norwegian vastaanotti kaksi uutta Boeing 737-800 -lentokonetta kaikkiaan kymmenestä tänä vuonna vastaanotettavasta koneesta. Norwegianin kaluston keski-ikä on noin neljä vuotta ja yhtiön lentolaivasto on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa. Norwegian sopi elokuussa kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin tilauksesta. Koneet toimitetaan vuonna 2017. Vuoteen 2018 mennessä Norwegianin laivastossa tulee olemaan 19 kaukolentokonetta.