Kiinalainen leasingyhtiö tilasi Cseries-koneita

Cseries_CLC_1Bombardier Aerospace on vahvistanut kaupat kiinalaisen leasingyhtiö CBD Leasing Co:n kanssa. CLC on yksi Kiinan johtavista lentokoneiden vuokraajista. Sopimus käsittää 15 Cseries-konetta sekä 15 koneen optiot.

"Korkea polttoaine ja kasvavat ympäristömääräykset sekä vanhat lentokoneet ovat yksi lentoyhtöidein suurimmista haasteista", sanoi CLC:n johtaja Wang Chong.

CLC:n tilaus pitää sisällään viisi CS100- ja 10 suurempaa CS300-konetta. Lisäksi sopimus kattaa optiot viiteen CS100- ja kymmeneen CS300-koneeseen. Yhtöiden välinen sopimus tehtiin jo 8. heinäkuuta mutta ostajaa ei ole aiemmin nimetty.

Tilauksen arvo on listahinnoin noin 1,02 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Optiot mukaanluettuna hinta nousee 2,07 dollariin.

"Olemme iloisia sopimuksesta Bombardierin ja CLC:n välillä eikä pelkästään sen takia, että kyseesä on ensimmäinen tilaus kiinalaisasikkaalta. Lisäksi se osoittaa koneemme joustavuutta jota monet asiakkaamme tarvitsevat", iloitsi Bombardierin liikennekoneyksikön johtaja Mike Arcamone.