Kiinnostaako ammattilentäjän ura - Patrialla lauantaina avoimet ovet Malmilla

pilottraining_patriaPatria Pilot Training esittelee toimintaansa Helsinki-Malmin lentoasemalla lauantaina 10. marraskuuta kello 12-16. Silloin pääsee tutustumaan ammatti- ja harrastelentäjiä kouluttavan oppilaitoksen toimitiloihin ja lentokalustoon. Samalla voi osallistua veloituksetta ammattilentäjäkoulutuksen valintakokeiden ensimmäiseen osioon.

Päivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua koulun toimintaan sekä uuteen lentokoulutuskalustoon ja lentosimulaattoriin. Lisäksi Patria Pilot Trainingin opettajat tarjoavat tietoa ammattilentäjäkoulutuksesta.

Valintakokeen ensimmäinen osio sisältää englannin kielen sekä matematiikan/fysiikan kokeet. Osallistuminen avointen ovien päivän kokeeseen ei edellytä ennakkoilmoittautumista.

Ilmailun perusteista aloittavat oppilaamme valmistuvat opintolinjaltamme noin kahdessa vuodessa ja saavat yleiseurooppalaisen ansiolentäjän lupakirjat, joilla he voivat hakea töitä lentoyhtiöistä perämiehen tehtäviin. Opinnot sisältävät myös liikennelentäjäteoriat ja ohjaamoyhteistyökoulutuksen opinnot”, kertoo Patria Pilot Trainingin vastuullinen johtaja Mikko Paronen.

Oppilaitoksella on käytössään Euroopan uudenaikaisin koululentokalusto. Laivastossa on yhdeksän uutta peruslentokoulutukseen käytettävää Tecnam P2002 JF -lentokonetta sekä kolme Cirrus SR22 -mittarikoulutuskonetta.

Kesällä kouluun on saapunut kaksi Diamond DA-42NG –lentokonetta, joiden myötä kolme vuotta kestänyt Patria Pilot Trainingin laivastouudistus on saatu valmiiksi. Patria on tämän jälkeen ainoa lentokoulu Suomessa, jossa oppilaat lentävät kaikki koululentonsa moderneilla lasiohjaamoilla varustetuilla lentokoneilla.

Seuraava omarahoitteinen ammattilentäjän opintolinja alkaa tammikuussa 2013. Perusvaatimuksena opinnoille on normaali terveys, ylioppilas- tai vastaava peruskoulutus sekä miehillä asevelvollisuuslain mukaisesti suoritettu palvelus.

Perusvaatimukset täyttävät hakijat kutsutaan valintakokeisiin, joissa pääpaino on ammattiin liittyvissä soveltuvuustesteissä.


Patrian nettisivut