KL: Finnairin miehistö karanteeniin Hongkongissa - yhdellä todettu koronatartunta

A350_Fin_night_1Finnairin Hongkongin lennon miehistö on joutunut koronakaranteeniin Kiinan erityishallintoalueeella Hongkongissa, kertoo Kauppalehti. Yhdellä miehistön jäsenellä olisi todettu positivinen tulos covid-19 -testistä.

Finnairin Etelä-Kiinan, Taiwanin- ja Filippiinien aluejohtaja Stan Kwong on kertonut Kauppalehdelle, että yhtiön lentäjällä olisi todettu koronavirustartunta Hongkongissa. Hänet on viety sairaalaan ja muu miehistö on viety karanteenikeskukseen.

Altistumistapauksessa henkilöt asetetaan Hongkongissa karanteeniin, vaikka heillä olisi täysi rokotussarja ja negatiivinen covid-19 -testitulos.

Useiden eri lentoyhtiöiden henkilökuntaa on joutunut Hongkongin Penny's Bay -karanteenikeskukseen. Viimeksi on uutisoitu British Airwaysin miehistön joutumisesta 21 päivän mittaisen karanteeniin. Aiemmin myös ainakin Virgin Atlanticin, Cathay Pacificin miehistöt ovat lähettäneet karanteenikeskuksesta viestejä ulkomaailmaan.

Penny's Bayn karanteenikeskus on konttikylä, jossa asukkaat on eristetty omiin tiloihinsa. Kontissa on ilmastointi, sänky ja pieni pöytä sekä ikkuna. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko Finnairin miehistö juuri Penny's Bayssa vai aivan toisaalla.

Monet lentoyhtiöt ovat jo pitkään lentäneet Hongkongin lentonsa edestakaisina, jolloin miehistöt eivät poistu koneesta eivätkä siis jää maahan. Toiset lentoyhtiöt ovat keskeyttäneet kokonaan operaatiot Hongkongiin.

KL: Finnairin lentäjällä koronatartunta – lentohenkilökunta koronaviruskaranteenissa Hongkongissa