Kuljetusliitot paheksuvat Finnairin ulkoistamishankkeita ja kokoontuvat pohtimaan jatkotoimia

A321ER_14Kuljetusliitot eivät hyväksy Finnairin menettelytapoja matkustamopalvelun ulkoistamisessa norjalaiselle OSM Aviationille. Ne kokoontuvat miettimään jatkotoimia. AKT on tuominnut valtio-omisteisen Finnairin suunnitelmat  jyrkästi.

"Kysymys on isosta periaatteellisesta asiasta, toteaa AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen. Emme voi katsoa vierestä, kun kotimainen, osaava henkilöstö korvataan halpatyövoimalla. Varsinkin kun tiedämme, että SLSY on vuosi vuoden jälkeen tullut työnantajaa vastaan mittavilla miljoonasäästöillä. Tässäkö on kiitos?", kysyy Piirainen.

"Tämäkö on valtion hyväksymää omistajapolitiikkaa aikana, jolloin tuhannet ja taas tuhannet ovat joutuneet työttömiksi ja lomautetuiksi? Odotamme ja edellytämme omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Haaviston puuttuvan tilanteeseen ja lopettavan suomalaisen työvoiman ulosliputtamisen".

"Ulkoistamisen myötä yli 500 Finnairin matkustamotyöntekijää on vaarassa jäädä ilman töitä. Emme tarvitse enää lisää työttömiä aikana, jolloin työtä vailla on jo yli 300 000 työnhakijaa. Vetoamme myös työministeri Ihalaiseen asian pikaiseksi ratkaisemiseksi".


Kuljetusliitot kokoontuvat

Kuljetusliitot eivät hyväksy norjalaisen työvoimavuokrausyritys OSM:n käyttöä Finnairin matkustamohenkilökunnan työehtojen polkemiseen. Finnair julkisti suunnitelmansa tällä viikolla. Tilanteen vuoksi kuljetusliitot ovat päättäneet järjestää ensi viikolla yhteiskokouksen, jossa ne arvioivat keinoja pysäyttää epäterve kehitys.

Kuljetusliitoilla on olemassa kaveria ei jätetä -sopimus ja ne ovat aiemmin olleet tarvittaessa valmiit lisäämään tukitoimia.

Kaveria ei jätetä -sopimuksen piiriin kuuluvat Ilmailualan Unioni, Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto, Posti- ja Logistiikka-alan Unioni, Suomen Merimies-Unioni, Veturimiesten liitto ja Rautatievirkamiesliitto.

Lue myös: