Kuopion lentoseman kiitotie- ja rullaustieremontti etenee viimeiseen vaiheeseen kesä-elokuussa 2024

Kuopio_Airport_1Finavia jatkaa Kuopion lentoasemalla poikkeuksellisen mittavaa kiitotie- ja rullaustieremonttia kesän 2024 aikana. Kyseessä on laajemman korjausurakan viimeinen vaihe ja se keskeyttää lennot Kuopion lentosemalla 24. kesäkuuta - 6. elokuuta 2024 väliseksi ajaksi. Rissalassa sijaitsevan Kuopion lentoaseman pääkäyttäjä on Karjalan lennosto.

"Finavian investointi Kuopion lentoaseman kiitotien ja lentokoneiden rullausteiden remontointiin ja kehittämiseen on kokoluokassaan erittäin merkittävä. Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että pystymme tänä vuonna toteuttamaan mittavan projektin viimeisen vaiheen, jolla varmistetaan sujuva lentotoiminta pitkälle tulevaisuute
en", sanoi Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen.

Kolmivuotisen investoinnin arvo on kokonaisuudessaan lähes 20 miljoonaa euroa, josta vuoden 2024 osuus on noin 13 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 Finavia investoi Kuopion lentoasemalle viisi miljoonaa euroa, kun lentoasemalla tehtiin osittain kiitotien 15/33 perusparannustöitä.  Tuolloin jatkettiin vuonna 2022 alkaneita sähköverkon uusimistöitä, panostettiin hulevesiviemäröintiin ja kunnostettiin rullaustiet E ja F.

Kesän 2024 urakkatyön valmistelut aloitetaan toukokuun puolessa välissä ja ne kestävät kuusi viikkoa. Valmistelevilla töillä ei ole vaikutusta nykyiselle lentoliikenteelle.

Kiitotie 15/33 saa kesän aikanan uuden päällysteen ja samalla saatetaan loppuun kiitotien ja  rullausteiden reunavalojen sekä sähköjärjestelmien uusiminen. Kiitotien ja rullausteiden valaisimet vaihdetaan led-tekniikkaan. Myös Juurusvedessä sijaitsevat kiitotien 15 lähestymislinjavalot uusitaan kokonaisuudessaan.

Yhteensä koko remontin aikana uusien, tehokkaiden valojärjestelmien kaapeleille kaivetaan uusia reittejä peräti 12,5 kilometriä, jotta uudet ratkaisut saadaan toteutettua koko lentoaseman alueella.

Korjaustöiden yhteydessä avarretaan rullausteitä B ja C ja Finavian mukaan kaikki rullaustiet saavat myös uudet päällysteet. Ympäristövaikutusten minimoimisen kannalta Finavia jatkaa myös tärkeän hulevesiviemäriverkoston kunnostusta.

"Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan lentoyhtiöille sellaisen lentoasemaympäristön, jossa heidän toimintansa on sujuvaa ja tehokasta. Lentoaseman infrastruktuurin kehittäminen mahdollistaa jatkossakin Kuopion lentoaseman laajan käytön eri sidosryhmille toivottavasti pitkälle tulevaisuuteen", kertoi Nurminen.

 
Lentotauko 24.6.-6.8. - Lentomatkustajia palvelevat Joensuu, Savonlinna ja Jyväskylä

Kaupalliset lennot Kuopion lentoasemalle ovat tauolla remontin toisen vaiheen aikana 24.6.‒6.8.2024. Lentotauon päättymisen jälkeen lentoasema-alueella tehdään kolmannen vaiheen viimeistelytöitä, joilla ei ole vaikutusta lentoliikenteelle.

Lentoaseman pääkäyttäjä on Karjalan lennosto, joka operoi tuolloin mahdollisesti toisaalta, mutta tarvittaessa varmasti myös vaihtoehtoisin menetelmin.

Kiitotieremontin aikana Kuopiota lähimmät matkustajia palvelevat lentoasemat ovat Joensuun, Savonlinnan ja Jyväskylän lentoasemat, joilta on jatkoyhteys Helsinki-Vantaalle.

Lue myös: