Lapin tilauslentojen määrä jäämässä edellisvuodesta

LaplandLentoliikenteen talvisesonki on alkamassa viikonvaihteen aikana ja Finavian mukaan matkustajamäärät Lapin lentoasemilla ovat lähes entisellään. Alkava viikonvaihde on lentoliikenteen kannalta vilkas etenkin Kittilässä, kokonaisuutena Lappiin saapuvien tilauslentojen määrä voi jäädä tulevan joulun ja talven osalta jonkin verran edellisvuotta alhaisemmaksi.

Finavian antama arvio perustuu ennakkotietoihin, joten toteutuneet lentomäärät voivat vielä muuttua. Lokakuun ennusteen perusteella arvioidaan, että Lappiin on tulossa vajaat 10 prosenttia vähemmän tilauslentoja kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Finavia arvioi, että todellinen tilauslentojen määrä nousee kuitenkin lähelle viime vuoden tasoa, sillä tilauslennot vahvistuvat aiempaa lyhyemmällä välillä.

”Lapin ja Pohjois-Suomen talvisesongin onnistumiseen vaikuttavat merkittävästi kansainväliset matkustajat, joista pääosa tulee Lappiin lentämällä. On mahdollista, että kansainvälisen talouden epävarmuus näkyy nyt jossain määrin tilauslentojen varaustilanteessa”, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Talvicharterit aloittavat liikennöinnin Lappiin marraskuussa. Ennusteen mukaan Iso-Britannia on edelleen merkittävin lähtömarkkina, josta suurin osa tilauslennoista tulee. Eniten tilauslentoja tulee Rovaniemelle, mutta myös Ivalo, Enontekiö ja Kittilä ovat vilkkaita tilauslentokohteita sesongin aikana.

Luonto on tärkein osa Lapin vetovoimaa ja Finavia haluaa vastuullisella toiminnallaan olla mukana pitämässä huolta Lapin ympäristöstä. Finavian lentoasemat Ivalo, Enontekiö, Kittilä, Rovaniemi, Kuusamo ja Kemi saivat helmikuussa 2012 kansainvälisen Airports Council International järjestön myöntämän ympäristösertifikaatin osoituksena määrätietoisesta hiilipäästöjen vähentämisestä.