Lentäjälakko aiheuttaa merkittävää haittaa Lufthansan lähiliikenteelle

A321_lufthansa(päivittynyt 22.27) Lufthansan lentäjiä edustavan Vereinigung Cockpitin tuorein kahden päivän mittainen lakko aiheuttaa merkittävää häiriötä Lufthansan lähiliikenteelle. Lentäjät lakkoilevat maanantaina 20. ja tiistaina 21. lokakuuta. Myös lennot Helsinki-Vantaalle on peruttu.

Lentäjät menevät lakkoon maanantaina 20. lokakuuta kello 13 paikallista aikaa ja työnteko heidän osaltaan jatkuisi normaalisti tiistaina 21. lokakuuta kello 23.59. Lakko koskee kaikkea yhtiön A320-, Boeing 737- ja Embraer-koneilla lennettäviä lentoja.

Lufthansa on julkistanut lakon ajalle erityisen lentoaikataulun. Yhtiö kertoo lentävänsä lakkoaikana noin 700 lentoa kaikkiaan 2150 suunnitellusta lennosta. Peruttujen lentojen joukossa on mm. lakon aikaiset lennot Frankfurtista ja Münchenistä Helsinki-Vantaalle ja takaisin.

Lakko ei vaikuta Lufthansan kaukolentohin eikä Lufthansa konsernin muiden yhtiöiden lentoihin. Normaalisti lentonsa operoivat Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, SWISS ja Air Dolomiti.

Lufthansan mukaan lentäjien jatkuva lakkoilu on kestämätöntä. Yhtiön mukaan lakkosarjan takia oikeutta lakkoiluun tulisi Saksassa kiristää. Kiista lentäjäliiton kanssa on jatkunut jo keväästä 2014 saakka ja eripituisia lakkoja ei liikennelajeissa on ollut runsaasti.

Lentäjät lakkoilevat eläke-etujensa heikentämistä vastaan. Lentäjäliiton mukaan raskaasta ammatista tulee olla mahdollista jäädä eläkkeelle mahdollisuuksien mukaan jo ennen pakollista eläkeikää jopa 55-vuotiaana.

Lufthansa konsernin palveluksessa on noin 10 000 lentäjää, joista puolella on mahdollisuus jäädä eläkkeelle vasta 60 vuotiaana tai vanhempana. Työnantajan mukaan sen tarjoamat eläkemahdollisuudet ovat maailman huippua.

Lufthansan lakon ajalta perutut lennot

Päivitys 22.27: Lisätty Lufthansan arvio lakon aikana lennettävien lentojen määrästä.