LOT:n Dreamliner Helsinki-Vantaalle operoimaan Finnairin lentoja - video startista

LOT_EFHK_1(päivittynyt 27.12) LOT:n  Boeing 787-8 Dreamliner (SP-LRD) laskeutui Helsinki-Vantaalle Tapaninpäivän iltana puoli kahdeksan jälkeen Finnairin lennonnumerolla FIN8931. Tositoimiin puolalaiskone ryhtyy 27. joulukuuta, kun ensimmäinen LOT:n siivin operoitava Finnairin New Yorkin -lento lähtee matkaan.

Finnair tarvitsee väliaikaisesti lisää kapasiteettia, koska sen omien laajarunkokoneiden business-luokan istuimia uusitaan. Helpoin ratkaisu näin lyhyeksi ajaksi on ns. wet lease, jossa kone vuokrataan miehistöineen.

Dreamliner operoi reittiä ainakin 3. tammikuuta saakka. Mikäli huolto jostain syystä viivästyy voidaan vuokra-aikaa pidentää 7. tammikuuta saakka. Lennoilla on Finnairin normaali palvelukonsepti ja yksi suomalainen purseri. Muu henkilökunta on LOT Polish Airlinesin.

LOT787_boeingLOT:n Dreamlinerit kuljettavat 252 matkustajaa kolmessa luokassa. Liikemiesluokassa on tarjolla 18 lie-flat -istuinta (leveys 23"), joiden määrä on vähemmän kuin Finnairin A330-koneissa. Premium economy -luokassa tarjolla on 21 istuinta (leveys 19,5") ja turistiluokassa 213 istuinta joiden leveys on vain 16,9 tuumaa. Istuimet ovat turistiluokassa 3-3-3 konfiguraatiossa istuinvälillä 32 tuumaa.

Rolls Royce Trent -moottorein varustettu SP-LRD on toimitettu LOT:lle kesäkuussa 2013. Koneen linjastonumero on 87. Boeing on toimittanut asiakkailleen kaikkiaan 103 787-8 Dreamlineria.

Kuva koneesta myös FlyFinland.fi-sivustolla.

Jari Ylämäen YouTube-video 27. joulukuuta tehdystä ensimmäisestä Finnairin Helsinki-Vantaan Dreamliner-lentoonlähdöstä.

Päivitetty 27.12: Video lentoonlähdöstä.

Lue myös: