Lufthansa esitteli uuden sinivalkoisen värityksen Boeing 747-8 intercontinental -koneessa

LufthansaBlue_1Keltainen väri sai lähteä, kun Lufthansa esitteli uuden sinivalkoisen maalauksen Boeing 747-8 intercontinentalissa. Koneiden väritystä uudistavan saksalaisoperaattorin kurki koristaa edelleen sivuvakaajaa.

Lufthansa toimitusjohtaja Carsten Spohr esitteli uuden maalauskaavion Etelä-Afrikan Kap kaupungissa järjestetyssä mediatilaisuudessa.Virallisen julkistuksen on määrä tapahtua 7. helmikuuta 2018. Seuraavana päivänä uusissa väreissä oleva 747-8i lentää ympäri Saksaa ja myös uusissa väreissä oleva Airbus A321(D-AISP) lentää Munchenistä Milanoon, Pariisiin ja Frankfurtiin

Jo julkisuuteen vuotanut uusi moderni väritys hylkää keltaisen sävyn ja vaihtuu sinivalkoiseksi. Lufthansan mukaan sen uusi moderni väritys vaati 747-8i (D-ABYA) -koneeseen toteutettuna yli 1100 litraa korkeakiiltomaalia.

Uudistus mukailee pitkälti mm. Qantasin ja Finnairin nykyisiä kaksivärisiä maalauskaavioita. Myös usean muun lentoyhtiön väritys on nykyisin samankaltainen, jossa eturungossa on yhtiön nimi, eri värisessä sivuvakaajassa yhtiön tunnus ja muutoin kone on kokovalkoinen.

LH_Boeing747_8I_75sMediatietojen mukaan ensimmäiset muutama kymmen konetta saisivat uudet värit runkoonsa kuluvan vuoden aikana. Kaikkiaan värityskaaviouudistus kestäisi jopa kahdeksan vuotta. Lufthansan laivastossa on yli 350 lentokonetta. Koko Lufthansa-konsernin laivaston koko on yli 600 lentokonetta.

Lufthansan koneet ovat kiertäneet maailmaa nykyisessä värityksessään noin 30 vuoden ajan.