Lufthansa Express Rail -palvelu yhdistää ICE -junalla pian jo 22 kaupunkia Frankfurtin lentoasemalle

DB_LH_junaLufthansa ja Deutsche Bahn (DB) laajentavat yhteistyötä viidellä uudella Lufthansa Express Rail -yhteydellä. Kesällä 2021 ICE-suurnopeusjunapalvelu yhdistää jo kaikkiaan 22 kaupunkia Frankfurtin lentoasemalle. Jo nykyisin yhteistyö kattaa suorat junayhteydet Frankfurtin lentoasemalle 17 kaupungista.

Lufthansan ja Deutsche Bahnin yhteistyö mahdollistaa Lufthansa Express Rail -yhteydellä syöttöliikenteen Lufthansa lennoille Frankfurtista eteenpäin. ICE-suurnopeusjunia käyttävä palvelu on tarjolla nykyisin jo 17 kaupungista 134 päivittäisen vuoron verran.

DB_junayhteydetNyt tätä Frankfurtin lentoasemalle kuljettavaa Zug zum Flug -lentojunapalvelua laajennetaan entisestään, kun osapuolet esittelivät 8. maaliskuuta 2021 Lufthansa Express Rail -palvelun kattavan pian Berliinin, Hampurin, Bremenin, Münsterin sekä Münchenin kaupungit. Tavoitteena on tarjota matkustajille uusi standardi ympäristöystävällisin verkostoyhteyksin.

Edellisten lisäksi joulukuussa 2021 DB nopeuttaa junayhteyksiä Münchenin ja Kölnin välillä alle neljään tuntiin. Münchenistä ja Nürnbergistä avataan suora junayhteys ilman välipysähdyksiä Frankfurtin lentoasemalle. Tällainen yhteys on tarjolla kahdesti päivässä. Matka-ajat ovat vastaavasti kolme tuntia ja kaksi tuntia. Välipysähdysten poistamisella yhteys nopeutuu puolella tunnilla ja aikataulut on suunniteltu toimiviksi jatko- ja paluulennoille.

Lufthansa Express Rail -palveluun kuuluvat  paikanvaraus juniin, takuu yhteyksien pitävyydestä, Miles & More -lentomailien kertyminen sekä DB:n loungetilojen käyttö tietyille matkustusluokille. Myös Lufthansan palvelut ovat käytössä junan wifi-yhteydellä. Ensimmäisen ja business-luokan matkustajille tarjolla on myös DB premium -palvelu, joka sisältää ilmaista ruokatarjoilua junassa. Tulevaisuudessa luvassa on myös lisäpalveluita.

Express Rail -palvelun piiriin kuuluvat junat on helppo tunnistaa DB:n ja Lufthansan brändeistä useissa vaunuissa. Myös matkalaukkujen kuljettamisen junassa luvataan olevan helpompaa, kun DB:n käyttää viimeisimmän sukupolven junia, joissa on suuret matkalaukkutilat.

D-AIEC_281019Lentoliikenneyhteyksien palautuessa Zug zum Flug -palvelua käyttävät saavat oman turvatarkastuslinjan lentoasemalle, jonka lisäksi palvelua käyttävien Frankfurtiin saapuvien matkustajien matkatavarat tulevat matkatavara-aulaan ensimmäisten joukossa.

 Saksassa on tarjolla kaikkiaan 37 ICE-junareittiä, jotka pysähtyvät 130 eri asemalla. Frankfurtin lentoasemalle on voinut kulkea ICE-junalla jo vuodesta 1999 lähtien.

Lufthansan ja Deutsche Bahnin (vuoteen 1994 saakka yhtiön nimi oli Deutsche Bundesbahn) junayhteistyö yltää 1980-luvulle saakka, sillä vuosina 1982-1993 Lufthansa Airport Express -juna yhdisti Düsseldorfin ja Frankfurtin lentoaseman. Tuolloin tavoitteena oli kustannussäästö lyhyiltä syöttöliikennelennoilta. Vuonna 1983 yhteyttä jatkettiin Düsseldorfin lentoasemalle.

Lue myös: