Lufthansa peruu Verdin lakon seurauksena tiistailta 10. huhtikuuta noin 800 lentoa

LufthansaA380_noseLufthansa peruu noin 800 lentoa eli puolet tiistaille 10. huhtikuuta suunnitelluista 1600 lennostaan. Ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) -liiton lakko koskettaa Frankfurtin, Münchenin, Kölnin ja Bremenin lentokenttiä. Tiistaina kello 05.00 ja 18.00 välisenä aikana lakossa ovat maahuolintayhtiöiden työtenkijät sekä osa lentokenttien pelastushenkilökuntaa.

Lufthansan perumien noin 800 lennon joukossa on myös 58 kaukolentoa. Kaikkiaan vaikutukset koskettavat noin 90 000 lentomatkustajaa. Saksalaisyhtiö uskoo lento-operaationsa normalisoituvan keskiviikkona 11.  huhtikuuta.

Lufhansa kehottaa matkustajia saapumaan lennoilleen ajoissa, sillä lennettävätkin lennot saattavat viivästyä lakon seurauksena ja toiminta lentoasemalla voi kestää normaalia pidempään. Myös Finnair on kehottanut omia matkustajiaan saapumaan ajoissa lentokentälle Frankfurtissa ja Münchenissä.

Lentokenttätoimijoiden lisäksi lakko koskee useaa muutakin alaa Saksassa 10.-13. huhtikuuta. Ver.di vaatii jäsenistölleen kuuden prosentin tai minimissään 200 euron kuukausittaista palkankorotusta. Neuvotteluiden kolmas kierros on määrä alkaa 15. ja 16. huhtikuuta.