Lufthansan lentäjälakko alkoi - lähes kaikki lennot peruttu

Lufthansa_A380_noseLufthansan lentäjät aloittivat kolmipäiväisen lakon, joka yksi yhtiön historian suurimpia ulosmarsseja. Lakon vaikutukset koskettavat yli 425 000 matkustajaa. Lentäjäliitto Vereinigung Cockpit, kertoo ettei kyse ole palkankorotuksista vaan työehdoista.

Lufthansan lentäjälakko alkoi 2. huhtikuuta ja sen on määrä päättyä 4. huhtikuuta. Lentäjäliitto on ilmoittanut jatkavansa työtaistelutoimia tarvittaessa pääsiäisen jälkeen. Lufthansa on joutunut peruuttamaan noin 3800 lentoa. Kolmipäiväisen lakon aikana operoidaan vain noin 500 yhtiön lähi- tai kaukoliikenteen reittiä. Kolmen päivän ajalle osuvista 31 rahtilennosta jo 23 on peruttu.

Vereinigung Cockpit edustaa noin 9300 Lufthansan, Lufthansa Cargon ja Germanwingsin lentäjää. Lakko ei koske Swissin, Austrian Airlineisin, Brussel Airlinesin, Eurowingsin, Lufthansa Citylinen tai Air Dolomitin lentoja.

Lentäjäliitto Vereinigung Cockpit haluaa pitää kiinni aikaisesta eläkejärjestelmästä, sillä raskan lentäjän ammatti vaikutta ei ihmisiin eri tavoin. Liiton jäsenet ovat työuransa aikana maksaneet erityisiä maksuja voidakseen jäädä varhaiseläkkeelle 55-vuotiaina.

Vuorotyön rasittavuutta lisäävät jatkuvat aikaerot, yölennot sekä työilmapiiri. Liitto on kiinnostunut erityisesti myös matkustajien turvallisuudesta eikä usko kenenkään tahtovan lentäjän kyytiin, joka ei ole enää työkunnossa mutta jatkaa uraansa taloudellisten paineiden takia.

Liiton mukaan olemassaoleva vairhaiseläkejärjestelmä on lähes ilmainen yhtiölle. Vanhenpien ja parempipalkkaisten ohjaajien siirtyminen pois työelämästä alentaa myös ohjaamokustannuksia.

Lufthansan listaus lakon aikana perutuista lennoista

Lue myös: