Lufthansan lentäjälakko jatkuu edelleen perjantaina

LH_Boeing747_8I_75sLufthansan lentäjäliitto Vereinigung Cockpit (VC) jatkaa työnseisaustaan myös perjantaille 25. marraskuuta. Lakko koskee Saksastä lähteviä lähi- ja kaukolentoja. Lufthansan mukaan kaukolennot operoidaan perjantaina normaalisti.

Lufthansan lentoja koskenut lakko alkoi jo keskiviikkona 23. marraskuuta ja se jatkuu ainakin perjantaihin 25. marraskuuta kello 23.59 saakka. Konsernin tytäryhtiöt Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti ja Brussels Airlines sekä Lufthansa Cargo operoivat lentonsa normaalisti.

Lakon seurauksena on peruttu kaikkiaan jo noin 1800 lentoa. Vaikutukset koskettavat keskiviikon ja torstain osalta jo 215 000 matkustajaa. Lufthansa peruu toisena lakkopäivänä kaikkiaan 912 lentoa, joista 82 on mannertenvälisiä lentoja.

Torstain noin 3000 lennosta on edelleen määrä lentää 2088 lentoa. Kuitenkin noin kaksi kolmasosaa lennoista lennetään normaalisti.

Lufthansa huolehtii matkustajista, joiden matka on keskeytynyt lakon seurauksena. Kaikkiaan viivästyneiden lentomatkustajien tarpeisiin on varrattu noin 4000 hotellihuonetta yksin Münchenin alueelta. Niiden  lisäksi on lähetetty noin 70 000 sähköpostia ja SMS-viestiä.

Lue myös: