Malmi 80th Anniversary - lentonäytös palaa pääkaupunkiin ainakin kerran

FIAS_AirBandits_JKElokuussa 2016 nähdään kenties Helsingin viimeinen lentonäytös sen omalla lentoasemalla. Malmi 80th Anniversary - Jäähyväislentonäytös -nimellä kulkeva tapahtuma tuo ilmailua Helsingin taivaalle 13.-14. elokuuta. Vuoden 2015 tapahtuman kerrotaan houkutelleen paikalle noin 38 000 katsojaa.

"Ilmailu ja lentokoneet kiinnostavat yleisöä. Siitä kertoo viime kesän mahtava yleisömäärä Malmilla, lähes 40 000 henkeä. Erityisen mieltä lämmittävää oli huomata kuinka paljon alan harrastajien ja ilmailufanien lisäksi paikalle saapui myös tavallisia perusperheitä, isiä ja äitejä lapsineen", kertoo viime vuotisen tapahtuman tuottaja Tiina Nousiainen.

"Vielä viime syksynä oli kuitenkin epäselvää, voidaanko tapahtumaa järjestää enää kesällä 2016. Nyt on selvinnyt, että voidaan. Kyseessä saattaa hyvinkin olla Malmin historiallisen lentoaseman viimeinen lentonäytös. Lopullisen ratkaisun tehnee Helsingin kaupunginvaltuusto", Nousiainen jatkaa.

Malmi 80th Anniversary -jäähyväislentonäytöksen taitolento-, näyttely- ja muun kaluston suunnittelu- ja toteutustyö on jo alkanut. 

fias15_hornet_flarePerinteen mukaisesti tapahtumassa nähdään suomalaista kalustoa ja lentäjiä. Luvassa on myös ulkomaalaista kalustoa sekä taitolentoesiintyjiä. Elokuussa 2015 Malmin taivaalla nähtiin mm. Helsinki-Vantaan lentokenttään tukeutuneen Ilmavoimien F/A-18 hävittäjän ja näytöslentäjä Ville Uggeldahlin näyttävä sooloesitys.

Nykytiedon mukaan näyttää todennäköiseltä, että kyseessä  voisi olla vuonna 1936 valmistuneen Malmin lentoaseman 80-vuotisen historian viimeinen lentonäytös.

Lentoasemaa uhkaa Helsingin kaupungin uusi yleiskaava ja asuntorakentaminen 25 000 asukkaalle. Rakennushanketta kuitenkin vastustetaan edelleen usein eri toimin. Lisäksi lentoasemalle on jo ilmoittautunut halukas jatkaja Finavian vetäytymisen jälkeen.

Tapahtuman tuottaja on seinäjokelainen MrDeveloper Oy, jonka takana on sijoittaja Jaakko Keskinen.

Tapahtuman-sivusto: http://www.malmiairshow.fi/

Lue myös: