Matkustajat arvostavat Helsinki-Vantaan ilmaista nettiyhteyttä

Wifi-finavia_lo"Free wifi at the helsinki airport, gotta love it :)" ja "Helsinki airport is the nuts. Rapid, free, wifi". Tällaisia kommentteja löytyy usein Twitteristä Helsinki-Vantaan lentoaseman viestivirrasta. Ilmainen langaton nettiyhteys, joka kaiken lisäksi on avattavissa ilman hankalia salasanoja ja tunnuksia, yllättää matkustajat positiivisesti. Ja tästä myös kerrotaan eteenpäin.

Käyttäjät vaikuttavat todella arvostavan helppoa pääsyä nettiin. Tämä ei tietysti ole suuri ihme nykyisenä Facebook- ja email-aikana. Lentoaseman alueella yhteyden löytää tietokoneen asetuksista nimellä Free Wi-Fi - Finavia Airports.

Finavia on ollut edelläkävijä tässä suhteessa. Maailmalla useimmilla muilla lentoasemilla netistä pitää maksaa. Langaton netti tai internet-kioskit on kaiken lisäksi hinnoiteltu siten, että lähinnä vain business-käyttäjät turvautuvat niihin.

powerkiss_finaviaLangaton netti palvelee luonnollisesti myös älypuhelimia. Niitä varten Helsinki-Vantaalta löytyy runsaasti PowerKiss-latausasemia. Pienen lainattavan lisäkappaleen avulla kännykkää voi ladata langattomasti pöydiltä löytyvien hot spottien (kuva vasemmalla) kautta.

Nettiyhteyttä voi pitää jopa kilpailuvalttina. Finnairin nykyisessä strategiassa Helsinki-Vantaa on kenttä, jossa Aasia-Eurooppa -välin matkustajat vain vaihtavat konetta. Lyhyt vaihtoaika yhdistettynä mahdollisuuteen päästä nettiin varmasti huomataan.

Helsinki-Vantaan ohella ilmainen WiFi löytyy kahdeksaltatoista Finavian lentoasemalta: Ivalo, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kemi-Tornio, Kittilä, Kokkola-Pietarsaari, Kuopio, Kuusamo, Lappeenranta, Maarianhamina, Oulu, Pori, Rovaniemi, Savonlinna, Tampere-Pirkkala (molemmat terminaalit), Turku ja Vaasa.