Mitsubishi MRJ90 sai viranomaishyväksynnän ensilennolle

MRJ_rollout_2Mitsubishi MRJ90-koneen odotettu ensilento on jälleen askeleen lähempänä toteutumista. Japanin viranomaiset ovat antaneet luvan ensilennolle lokakuun viimeisellä viikolla tekemänsä arviointikäynnin perusteella. Koneen on määrä nousta ilmaan 9. marraskuuta alkavan viikon aikana.

MRJ90-koelentokoneella suoritetaan seruaavaksi suuren nopeuden rullauskokeet ja niistä saadut tiedot analysoidaan vielä ennen ensimmäistä lentoonlähtöä.

Lentokonevalmistaja Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) kertovat tarkan päivän ensilennolle vasta vuorokautta ennen sen toteutumista.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Valmistajan mukaan se tarjoaa uuden sukupolven koneena huomattavan paljon paremman polttoainetehokkuuden, vähentää päästöjä sekä lentomelua tämän päivän regionaalikoneisiin verrattuna.

Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Siviilimatkustajakoneiden valmistus loppui Japanissa, kun Nihon Aircraft Manufacturing Corporationin NAMC YS-11 potkuriturbiinikoneen valmistaminen päättyi vuonna 1973. Uutta konetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50-vuoteen.

Kaikkiaan valmistajalla on MRJ-koneista 407 tilausta tai sitoumusta. Niistä 223 on vahvistettuja tilauksia. Koneen ensiesittely tapahtui rollout-tilaisuudessa lokakuussa 2014.

Lue myös: