Mitsubishi Regional Jetin loppukokoonpano alkoi

mrj_mitsubishiEnsimmäisen Mitsubishi Regional Jetin (MRJ) loppukokoonpano on aloitettu. Koelentokoneen keskirunko saapui Mitsubishi Heavy Industriesin tehtaalle Japanin Nagoyassa jo 13. lokakuuta. MRJ on Japanin kaikkien aikojen ensimmäinen liikennekoneohjelma.

Kokoonpanotyöt jatkuvat sitä mukaa, kun muut rungon osat, siivet sekä rakenteet saapuvat kokoonpanolinjastolle. Tämän jälkeen koneeseen asennetaan johdotuksen ja hydrauliset järjestelmät. Kolmannessa vaiheessa linjastolla saapuvat sivu- ja korkeusvakaajat sekä moottorit.

Ensilentoa odotetellaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä. Ensimmäinen asiakas on ANA, joka vastaanottaa koneen laivastoonsa vuoden 2017 aikana.

MRJ:n luvataan tarjoavan uuden sukupolven suihkukoneen ylivoimaisella polttoainetehokkuudella, ympäristöystävällisyydellä ja matkustusmukavuudella.

Mitsubishi Regional Jet -hanke käynnistettiin vuonna 2008. Koneesta tulee versiosta riippuen 70-90-paikkainen. Sen voimanlähteiksi on valittu Pratt & Whitney PW1217G Geared Turbofan -moottorit.