Mosambikista löydetyt lentokoneen osat todennäköisesti peräisin kadonneesta MH370:sta

MH370_mosambik_2Australian hallitus vahvisti, että Mosambikin rannikolta löydetyt hunajakenno-komposiittirakenteiset lentokoneen osat ovat hyvin todennäköisesti peräisin kaksi vuotta sitten kadonneesta Malaysian Airlinesin Boeing 777-200ER -koneesta. Lennon MH370 etsinnöissä on toistaiseksi löydetty vain muutamia yksittäisiä lentokoneen osia.

Australian liikenneministeri Darren Chester vahvisti, että kahden Mosambikin rannikolle ajautuneen osan tutkinta on saatu päätökseen. Tutkijoiden mukaan molemmat osat ovat peräisin Malaysian Airlinesin matkustajakoneesta.

"Analyysit vahvistavat, että osat ovat lähes varmasti peräisin MH370:sta", sanoin liikenneministeri Chester.

MH370_mosambik_1"Osien löytyminen Itä-Afrikan rannikolta on linjassaan merivirtojen laskennallisen mallin kanssa ja vahvistaa etsintä toimien tapahtuvan oikeassa paikassa eteläisellä Intian valtamerellä".

"Etsintä MH370:n löytämiseksi jatkuu. Edessä merenpohjan kartoitusta vielä noin 25 000 neliökilometrin kokoisella alueella. Olemme toiveikkaita lentokoneen löytymisestä", päätti Chester.

Etsintätoimia tekevät Australian onnettomuustutkintakeskus ATSB:n ohella, Geoscience Australia, Boeing ja Australian kansallinen yliopisto, joita auttavat mm. Malesian onnettomuustutkijat.

Lue myös: