Norjalainen Flyr hakeutui konkurssiin - kaikki lennot on peruttu

Flyr_1Norjalainen halpalentoyhtiö Flyr on keskeyttänyt kaikki lennot ja ilmoitti hakeutuvansa konkurssiin 1. helmikuuta 2022. Yhtiö yritti paikata taloushaasteita hankkimalla uutta pääomaa loppuvuodesta 2022. Lennot päättyivät noin 19 kuukauden operoinnin jälkeen.

Flyr haki marraskuussa 2022 uutta pääomaa uudelle liiketoimintasuunnitelmalleen sekä selviytäkseen talvikaudesta, jonka aikana oli määrä lentää lomakohteisiin. Rahoitustarve oli 42 miljoonaa euroa. Yhtiö pyrki tasapainottamaan talouttaan myös hakemalla tulovirtoja vuokraamalla lentokoneita miehistöineen toisille lentoyhtiöille. 

Norjan kuluttajaviranomainen ohjeisti marraskuussa 2022 Flyrin mahdollisia asiakkaita maksamaan lentoliput luottokorteilla yhtiön konkurssiuhan takia.

Flyrin tavoitteena oli lentää talvikaudella 5-6 lentokoneella ja turvata operaatiot sekä valmistautua lentomäärien nostoon keväällä 2023. Flyrin laivastossa oli kuusi Boeing 737-800 ja kuusi Boeing 737 MAX 8 -kapearunkokonetta. Lisäksi yhtiöllä oli tilauksessa lisäksi neljä Boeing 737 MAX 8 -konetta.

Flyr tiedotti aiemmin lentävänsä maanantaina 30.1.normaalisti Malagaan, Alicanteen ja Las Palmasiin. Halpalentoyhtiöllä ei ollut suunniteltuja lentoja tiistaille. Samassa yhteydessä kerrottiin, että tulevista lennoista tiedotetaan mahdollisimman pian. Keskiviikkona 1.2. Flyr tiedotti hakeutuvansa konkurssiin. 

Lennot Flyr käynnisti 30. kesäkuuta 2021 ja viimeinen lento FS1283 laskeutui Osloon noin 19 kuukautta myöhemmin. Flightradar-palvelun tilastojen mukaan Flyr lensi toimintansa aikana kaikkiaan 15671 lentoa.

Norwegianin uusi nousu oli merkittävä takaisku Flyrille, joka pyrki ottamaan sen paikan. Kilpailu oli lisäksi kovaa SAS:n ja Widerøen kanssa. 

Lue myös: