Norse Atlantic Airways supistaa kapasiteettia USA:han - vuokraa viidennen Dreamlinerin ulos

FlyNorse_2Norse Atlantic Airways supistaa aiemman päätöksensä mukaisesti kapasiteettiaan tietyillä Yhdysvaltain lennoilla. Lisäksi Los Angelesin reitti muuttuu kausireitiksi. Norjalaisyhtiö odottaa käyttöasteiden ja tuottojen kasvavan koko verkostossa lokakuusta 2022 lähtien koko talvikauden ajaksi. Kesällä 2023 käytössä odotetaan olevan kymmenen laajarunkokonetta, joita yhtiön laivastoon kuuluu nykyisin 13 kappaletta.

”Olemme ryhtyneet nopeisiin toimiin talviaikataulumme sopeuttamiseksi ja ylikapasiteetin poistamiseksi verkostostamme kysynnän heikkenemisen, korkeiden polttoaineiden hintojen ja kasvavan inflaation seurauksena. Lentokoneiden lentotuntikohtaiset vuokrasopimukset ovat antaneet Norse Atlantic Airwaysille mahdollisuuden pienentää kuluja talvikaudelle ja ennakoida kasvavaa lentomäärää kesäkaudelle 2023", sanoi Norse Atlantic Airwaysin toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

Norse Atlantic Airways lensi syyskuussa 2022 kaikkiaan 338 lentoa eli 33 prosenttia enemmän kuin kuukautta aiemmin. Matkustajia oli syyskuussa 62 749. Matkustajakäyttöaste laski 56 prosenttiin tiettyjen reittien kapasiteettitarjonnan seurauksena.

"Olemme tyytyväisiä jäljellä olevien talvireittiemme varaustilanteeseen, joka jatkuu vahvana ja lipunmyynti kasvaa laajentaessamme jakelukanavia", jatkoi Larsen.

Halpalentoyhtiön uusia jakelukanavia ovat  Skyscanner, Finn.no, Travelfusion ja Google Flights. Ne ovat yhtiön mukaan tuoneet välitöntä positiivista kasvua lentovarauksiin.

Vaikka lentoyhtiö supistaa kapasiteettia talvikaudelle ei se vaikuta henkilöstön määrään. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa lentäjien ja matkustamohenkilökunnan määrää suunnitellun entistä laajemmin lentoja tarjoavaan vuoden 2023 kesäaikataulukauteen. Näiltä osin verkoston julkistukset on määrä tehdä marraskuun 2022 alkupuolella. Norse Atlantic Airwaysiltä on luvassa on myös muita reittijulkistuksia. Kesäaikataulukaudella yhtiö lentää kymmenellä  Boeing 787 Dreamlinerilla ja kasvattaa läsnäoloaan erityisesti Lontoon Gatwickissä.

Norse Atlantic Airways on vastaanottanut jo 13 Boeing 787 Dreamliner -konetta. Kaikkiaan yhtiön ilmoittanut vuokraavansa 15 laajarunkokoneen laivaston. Koneet on vuokrattu ns. Power by the Hour -sopimuksella eli niiden käytöstä maksetaan todellisten lentotuntien mukaan. Sopimus tuo merkittävää joustavuutta tulevalle talvikaudelle.

Tähän mennessä Norse Atlantic Airways on kuitenkin vuokrannut ulos neljä Dreamlineria Air Europalle. Ne tuovat kiinteää tuottoa yhtiön kassaan. Nyt käynnissä on neuvottelut jo viidennen lentokoneen ulosvuokrauksesta jopa 18 kuukauden ajaksi.

Nykyisin Norse Atlantic Airways lentää New Yorkiin, Los Angelesiin, Fort Lauderdaleen, Orlandoon, Osloon, Lontooseen, Berliiniin ja Pariisiin.