Norwegian hankki jälleen kaksi uutta Dreamlineria - pian jo 40 koneen kaukoliikennelaivasto

NOR_787_TONorwegian on allekirjoittanut sopimuksen kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin vuokraamisesta. Molempien koneiden toimitus tapahtuu vuoden 2018 aikana. Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan jo 40 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä.

 


Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja suunnittelee avaavansa entistä enemmän uusia kaukoliikennereittejä. Yhtiö on allekirjoittanut AerCapin kanssa vuokrasopimuksen kahdesta uudesta Boeing 787-9 Dreamlinerista. Molempien uusien Dreamlinereiden on määrä olla käytössä vuonna 2018.

"Voidaksemme tarjota asiakkaillemme uusia reittejä ja parantaa entisestään kaukolentotoimintamme kilpailukykyä, tarvitsemme lisää uusia, polttoainetehokkaita lentokoneita. Kaukolentotoimintamme on ratkaisevaa yhtiön globaalin kasvun ja uusien työpaikkojen luomisen varmistamiseksi. Dreamliner on fantastinen lentokone, jossa on korkea matkustusmukavuus, pitkä kantama, alhainen polttoaineen kulutus sekä aiempaa alhaisemmat päästöt, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Noin kolmen viimeisen vuoden ajan Norwegianin mannertenvälisten lentojen käyttöaste on ollut keskimäärin yli 90 prosenttia. Norwegianin mukaan korkea käyttöaste  on osoittanut, että kiinnostus edullisille lentolipuille Euroopan ja Yhdysvaltojen sekä Euroopan ja Aasian välillä on suuri.

 Norwegianilla on tällä hetkellä laivastossaan kahdeksan 787-8 Dreamlineria ja yksi 787-9 Dreamliner. Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 40 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä.

Nykytiedon valossa  Norwegianin kaukoliikennelaivaston koko olisi 2020-luvulla jo lähes Finnairin ja SAS:n yhteenlasketun laivaston suuruinen. Norwegian aloitti kaukoliikenneoperaatiot vuonna 2013.

Lue myös: