Norwegian ja Norwegian Pilot Union Finland solmivat kolmevuotisen työehtosopimuksen

Norwegian_taxi_2Norwegian ja lentäjäyhdistys Norwegian Pilot Union Finland (NPU FI) ovat allekirjoittaneet sopimuksen kattavasta työehtosopimuksesta. NPU FI edustaa Norwegianin Helsinki-Vantaan lentoaseman tukikohdan lentäjiä. Uusi sopimus on voimassa kolme vuotta ja se on tärkeä askel Norwegianin kotimarkkinoiden vahvistamiseksi Pohjoismaissa.

"Tämä sopimus on erittäin tärkeä Norwegianille, sillä se luo pohjan henkilöstömme ja johtomme välisen hedelmällisen yhteistyön jatkumiselle. Se on ratkaisevan tärkeää Norwegianin tulevalle kasvulle ja kilpailukyvylle", sanoo Norwegian-konsernin HR-johtaja Helga Bollmann Leknes.

"Haluamme kiittää NPU Finlandin hallituksen jäseniä heidän rakentavasta ja myönteisestä panoksesta neuvotteluprosessin aikana. Sopimus mahdollistaa Norwegianille ennustettavuuden ja vakauden. Se myös vahvistaa Suomen tukikohdan lentäjien työolosuhteiden kehittämistä sekä tarjoaa heille jatkossakin selkeitä urapolkuja Norwegianissa. Odotamme innolla pitkää ja rakentavaa suhdetta NPU Finlandin kanssa", jatkaa Leknes.

"Olemme erittäin tyytyväisiä yhtiön kanssa käytyihin rakentaviin neuvotteluihin ja uuteen sopimukseen. Se osoittaa, että lentäjien työolosuhteet ovat Suomessa erittäin kilpailukykyiset. Olemme tyytyväisiä tuloksellisiin neuvotteluihin ja luottavaisia tulevaisuuteemme Norwegianissa", sanoo NPU FI:n puheenjohtaja Petri Puro.

Sopimus on voimassa 1. huhtikuuta alkaen ja se on solmittu kolmeksi vuodeksi. NPU Finlandin jäsenet äänestävät nyt sopimuksesta ennen kuin sitä aletaan virallisesti soveltaa. Norwegianilla on Suomessa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla, yksi lyhyiden matkojen tukikohta, joka työllistää noin 150 lentäjää.

Lue myös: