Norwegian: Tukholma suomalaisten syyslomalaisten suosikkikohde

Norwegian_737800Tukholma on syyslomaviikon suosikkikohde, kertovat lentoyhtiö Norwegianin matkustajatilastot. Läntisen naapurin pääkaupunki vetää väkeä viehätysvoimallaan, mutta myös tarjoamalla jatkoyhteyksiä Norwegianin muihin kohteisiin.

Etelä-Suomen syyslomaviikolla 14.–20. lokakuuta Tukholma on erityisen suosittu kohde tai solmukohta, josta jatketaan kauemmas Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Norwegianin viestinnästä kerrotaan, että Helsinki-Tukholma-reitin matkustajamäärä on noussut viime vuoden vastaavaan viikkoon verrattuna 47 prosentilla. Osan noususta selittää reitin kasvanut kapasiteetti. Norwegian tarjoaa tällä hetkellä viikossa 24 lähtöä Helsingistä Tukholmaan.

Muita suosittuja syyslomaviikon kohteita ovat Lontoo, Malaga, Kööpenhamina sekä Barcelona. Norwegian lentää osaan näistä kohteista päivittäin, osaan muutamana päivänä viikossa. Helsingistä pääsee Norwegianilla Lontooseen 13 kertaa viikossa.

Malagaan ja Barcelonaan suomalaiset matkustavat mielellään myös kesäisin, jonka takia yhtiö tarjoaa kesäsesongin aikana useita viikoittaisia lentoja näihin etelän kohteisiin.

Norwegian kuljetti syyskuussa yli 1,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhtiön kasvu jatkuu ja se on nostamassa kapasiteettiaan ottamalla käyttöön uusia koneita, perustamalla solmukohtia Pohjoismaiden ulkopuolelle ja avaamalla uusia reittejä Euroopan, Skandinavian, Pohjois-Amerikan sekä Aasian välille.