Norwegianin matkustajamäärä kasvoi marraskuussa 11 prosenttia

Norwegian_737_HELNorwegianin käyttöaste nousi marraskuussa 4,1 prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta ja se oli tänä vuonna 83,1 prosenttia. Vertailukaudella lähes kaksi miljoonaa matkustajaa lensi yhtiön koneissa. Myös kaukoreittien kasvu jatkuu edelleen.

Marraskuun aikana kaikkiaan 1 952 083 matkustajaa lensi Norwegianilla, joka tarkoittaa 11  prosentin kasvua verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 13 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 8 prosenttia marraskuussa. Käyttöaste parani 4,1 prosenttiyksikköä nousten 83,1 prosenttiin.

Norwegian käynnisti marraskuussa uusia Espanjan sisäisiä reittejä ja kaukoreittejä Karibialle, jossa talvi on korkean sesongin aikaa.

"Olen hyvin iloinen, että liikenteen myönteinen kehitys jatkui myös tässä kuussa, koska olemme siirtymässä lentoliikenteelle perinteisesti alhaisemman kysynnän kauteen. Näemme, että yhä useampi matkustaja hyödyntää Norwegianin laajaa eurooppalaista reittiverkostoa lentääkseen edelleen Yhdysvaltoihin. Tämä osoittaa, että vahva Norwegian koko Euroopassa vahvistaa kaukoliikenteen panostuksia ja päinvastoin", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi marraskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 86,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Norwegianin laivasto on yksi uusimmista ja nykyaikaisimmista Euroopassa.