Ocean Infinity toiveikas MH370:n etsintöjen uudelleen käynnistymisestä - sopimusta ei ole solmittu

Seabed_constructor_Swire_SeabedAmerikkalainen Ocean Infinity odottaa pääsevänsä sopimukseen Malesian, Kiinan ja Australian kanssa aloittaakseen maaliskuussa 2014 kadonneen Malaysia Airlinesin MH370:n etsinnät. Ocean Infinity kertoo Lentoposti.fi:lle toimittamassaan lausunnossa, että se odottaa edelleen sopimuksen allekirjoittamista.

Ocean Infinity odottaa kuitenkin pääsevänsä sopimukseen lähipäivien aikana ja tammikuussa 2017 keskeytetyt Malaysia Airlinesin Boeing 777-200ER -matkustajakoneen etsinnät voisivat käynnistyä uudelleen.

Malaysia Airlinesin lennolla MH370 kadonnutta konetta etsittiin kaikkiaan 1046 päivää aina 17. tammikuuta 2017 saakka. Kateisiin jääneen koneen kyydissä oli 227 matkustajaa ja kahdentoista hengen miehistö.

Sääolosuhteet etsintäalueella ovat erittäin haastavat pitkän ajan vuodesta. Koska etsintä aika hyvissä olosuhteissa on erittäin lyhyt on Ocean Infinity lähettänyt Seabed Constructor aluksensa (otsikkokuvassa) kohti etsintäaluetta.

Ocean Infinity keskittyisi etsinnöissä merenpohjaan alueella, jonka asiantuntijat ovat aiemmin todenneet olevan kadonneen koneen seuraava mahdollinen sijaintipaikka. Siihen päädyttiin erilaisten ajelehtimismallien avulla, joita on tarkennettu useampaan kertaan.

Malaysia Airlinesin 777"Päätös etsintäaluksen lähettämisestä tehtiin ajansäästämiseksi jos sopimus saadaan aikaan kuten toivomme. Vahvistamme mahdollisen sopimuksen syntymisen ja etsintöjen aloittamisen aikanaan", kertoo Ocean Infinity lausunnossaan.

Mikäli sopimus saadaan solmittua aikoo Malesia päästä asiasta yhteisymmärrykseen Australian ja Kiinan kanssa. Virallinen ilmoitus etsintöjen uudellenkäynnistymisestä tehdään tarvittaessa aikanaan sen jälkeen, kun kaikkia turman uhrien perheenjäseniä on informoitu.

Lue myös aikaisempi uutisemme Ocean Infinityn suunnitelmista ja käytettävästä kalustosta: