Oulusta uusi Arctic Airlink -yhteys Göteborgiin - Yhteydet Tromssaan ja Luulajaan nopeutuvat

Nextjet_AA(päivittynyt 4.2 klo 20.30) Pohjois-Norjan, Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin yhdistävä Arctic Airlink parantaa yhteyksiä ja nyt avataan Oulusta suorat lennot Tromssaan ja Luulajaan. Nextjet avaa myös uuden Bombardier CRJ200 -koneella lennettävän reitin Oulusta Göteborgiin.

Arctic Airlink satsaa merkittävästi kaksi vuotta operoituun Oulu-Luujala-Tromssa -reittiin. Matkustajamääräät ovat olleet kasvussa ja toiminta uudella nopeammalla konetyypillä vastaa tarpeeseen. Reitin uskotaan saavuttavan sille asetetut kaupalliset tavoitteet.

Nextjet ja Arctic Airlink ovat neuvotelleet uuden sopimuksen joka tuo lisää kapasiteettia mutta vähentää viikkovuorojen määrän viidestä kolmeen. Reitille tuodaan kuitenkin lähes tuplasti enemmän matkustajapaikkoja aiempiin 19- ja 33 -paikkaisiin koneisiin verrattuna.

Pohjoisen Skandinavian yhteisyrityksen Arctic Airlink avaa 13. maaliskuuta suoran lentoyhteyden Oulusta sekä Tromssaan että Luulajaan kolmella vuorolla viikossa. Lentoja operoiva Nextjet tuo reiteille myös nopeamman ja suuremman 50-paikkaisen Bombardier CRJ200 -suihkukoneen.

Reitille tuotavaa CRJ200-konetta operoi Netjetille ja lentojen tilaajalle Arctic Airlinkille kanadalainen Voyageur Airways.

 Arctic Airlink siirtyy kolmen lentopäivän rytmiin nykyisellä kalustolla ja reitillä jo 23.1.2017 alkaen. Oulusta lennetään suorana sekä Tromssaan että Luulajaan 13. maaliskuuta alkaen perjantaisin, sunnuntaisin ja keskiviikkoisin.

Lentoaika Tromssaan nopeutuu kahdesta tunnista tuntiin. Maiden välisestä aikaerosta johtuen Oulusta Tromssaan lento kestää vain 10 minuuttia ja Oulusta saavutaan Luulajaan 25 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Oulusta avataan myös kokonaan uusi reitti Göteborgiin, Luulajan ja Sundsvallin kautta. Kysyntä on suurinta reittivälillä Luulajasta Göteborgiin. Kaupunkien välillä kulkee vuosittain noin 50 000 ihmistä. Göteborgiin lennetään Luulajasta kaikkina työpäivinä aamuisin ja iltaisin sekä sunnuntaina iltaisin. Oulusta yhteys Göteborgiin toimii perjantaisin, sunnuntaisin ja keskiviikkoisin.

Päivitys 4.2 kello 20.30: Lisätty tieto CRJ200-koneen operaattorista.

Lue myös: