Päätöksiä Berliinin Brandenburgin lentoaseman avaamisesta tehdään mahdollisesti joulukuussa

BER_terminaali_1_Miikka_Hult_smallBerliinin lentokenttäyhtiö FBB (Flughafen Berlin Brandenburg) GmbH on marraskuisessa kokouksessaan hyväksynyt vuoden 2018 liiketoimintasuunnitelman sekä pitkän aikavälin BER 2040 -suunnitelman. Lentokenttäyhtiö antoi myös päivityksen Brandenburgin lentokentän rakennustöiden valmiusasteesta.

Berliinin lentokenttäyhtiön hallitus sai kokouksessaan 17. marraskuuta katsauksen Brandenburgin (BER) lentokentän rakennustöiden edistymisestä.

Merkittävimmät asiat ovat palo-ovien ja sammatusjärjestelmien toiminnallisuuksien varmistaminen. Ovien osalta työstä on valmiina jo 80 prosenttia ja sammutusjärjestelmien osalta 77 prosenttia. Kaikista vaadittavista asiantuntijoiden tarkastustöistä on tehty jo 61 prosenttia. Lentokenttäyhtiön mukaan työ edistyy hyvin mutta riskit on tunnistettu ja niitä arvioidaan edelleen.

BER_terminaali_5_Miikka_Hult_smallFBB:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran 15. joulukuuta. Tuolloin on määrä keskustella lentokentän avaamisesta.

Syyskuussa 2017 FBB kertoi, että Brandenburgin rakennustyöt valmistuisivat mahdollisesti syksyn 2018 aikana. Aivan alunperin vuodeksi 2011 suunnitellun avaamisen odotetaan toteutuvan vihdoin vuoden 2019 aikana. Lentoposti.fi vieraili lentokentällä juuri ennen vuodeksi 2012 suunniteltuja avajaisia. Lentokentän rakennustyöt alkoivat vuonna 2006.

"Ensisijainen päämäärä työssämme on nopein ja sujuvin mahdollinen ratkaisu BER-lentokentän käyttöönottamiseksi", kommentoi lentokenttäyhtiön hallituksen puheenjohtaja Rainer Bretschneider.

Pitkän aikavälin BER 2040 -suunnitelmassa käsitellään terminaalirakennusten laajentamista ja Shönefeldtin operaatioiden kehittämistä kohti yhden lentokentän BER-toimintamallia.

Lue myös: