Passien myöntäminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla keskeytyy viikonlopun ajaksi

Raja_bordercontrolLentomatkustajien on marraskuun alussa oltava entistä tarkempia matkustusasiakirjan voimassaolosta. Poliisi päivittää 1. marraskuuta alkaen tietojärjestelmiään, jonka aikana Helsinki-Vantaan lentokentän poliisin lupapalvelupiste ei myönnä passeja.

Passien myöntämiseen tarvittava tietojärjestelmä on muutostöiden vuoksi pois käytöstä marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tietojärjestelmä suljetaan perjantaina 1.11. kello 19.00 ja avataan uudelleen maanantaina 4.11. klo 05.00. Käyttökatkon aikana passeja ei voida myöntää.

Käytännössä käyttökatko rajoittaa passien myöntämistä vain Helsinki-Vantaan lentokentän poliisin lupapalvelupisteessä sekä Helsingin poliisilaitoksen Pasilan palvelupäivystyksessä. Näissä molemmissa passien myöntäminen on normaalisti mahdollista myös viikonloppuisin.

Käyttökatkon jälkeen eli maanantaista 4. marrraskuuta lähtien voidaan passeja hakea ja myöntää normaalisti.

Poliisihallitus kehottaakin matkalle aikovia tarkistamaan passinsa kunnon ja voimassaolon aina riittävän ajoissa ennen matkalle lähtöä. Finavia muistuttaa tarkistamaan myös matkustusoikeuden kohdemaahan.