Patria Helicopters AB aloitti yhteistoimintaneuvottelut

Patria_NH90_SwePatria Helicopters AB on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut taloudellisista ja organisaatiomuutokseen liittyvistä syistä. Neuvottelut kattavat kaikki toiminnot ja henkilöstöryhmät Ruotsissa ja voivat johtaa enimmillään 20 henkilön vähentämiseen.

Patria Helicopters AB:n päätoiminnot sijaitsevat Arlandassa, Tukholmassa.Yt-menettely koskee kuitenkin toimintaa vain Tukholmassa.

Patria Helicopters AB:lla ja Ruotsin puolustusvoimien materiaalilaitos FMV:llä on ollut sopimus UH-60M Black Hawk -koptereiden huolloista viimeksi vuosille 2015-2017. Sopimus piti sisällään option vuoteen 2020 saakka. Syksyllä 2015 Patria Helicopters AB ja Ruotsin puolustusvoimat solmivat myös sopimuksen Ruotsin NH90-helikoptereiden tukipalveluista.

Patrialla on syksystä 2013 lähtien ollut virallinen asema Pohjoismaisten NH90-helikoptereiden huoltokeskuksena.

Lentoposti.fi ei tavoittanut Patrian International Support Partnerships -liiketoimintajohtaja Lassi Matikaista kommentoimaan 20. syyskuuta aloitettuja yhteistoimintaneuvotteluja.

Patria sai keväällä 2017 sopimuksen Norjan ilmavoimien NH90-helikoptereiden raskashuolloista ja korjauksista. Norjan Baduforssissa toimiikin erillinen Patrian Helicopters -yksikkö. Se on huolehtinut Norjan ilmavoimien ja siviiliasiakkaiden koululentokoneista jo useiden vuosien ajan.

Reilut 100 työntekijää työllistävä Patria Helicopters AB on tarjonnut helikoptereiden huoltoa jo vuodesta 1947. Yhtiö on yksi kokeneimmista MRO-huolto-organisaatioista maailmassa. Patria Helicopters AB on NH90-koptereiden lisäksi hyväksytty mm. AgustaWestland, Airbus Helicopters ja Bell -helikoptereiden huolto-organisaatio.

Lue myös: